Atakum’daki Adige Parkı gerçekten Adigelerin mi?

Belediyeler; derneklere, hemşehri organizasyonlarına zaman zaman siyaseten zaman zaman da sadece kültürel destek anlamında yer tahsislerinde bulunurlar. Bu iş hakkaniyetli yapılırsa çok normal bir durumdur.


Ama hakkaniyetli yapılmazsa işte o zaman belediyeler büyük bir yük altında ezilirler. Benim de yakından şahit olduğum durum Atakum’da yaşanıyor.


Atakum Belediyesi Çerkesler için Mimar Sinan Mahallesi’nde bir park tahsis etti.


2021 yılında da açılışı oldu. 2-3 defa da uğramışlığım vardır.


Maalesef bu park Adigelerin parkı değil! Bu park, sayısı 10-15 kişiyi geçmeyen kişiden ibaret olan bir oluşum tarafından kullanılıyor. Bu oluşumu da idare eden 1 kişi var. Bu kişi yıllarca Samsun’daki Çerkes derneklerini ve oluşumlarını bölmekten başka bir iş yapmamış, topluma fayda yerine zarar sağlamış birisi.


Türkiye’deki en çok Çerkes’in yaşadığı Samsun’da, en büyük ilçelerinden biri olan Atakum’da, Adige Parkı var ancak bu park Adigelerden uzak!


Artık öyle bir hal almış ki dedikodu üretim merkezi haline gelen bir yapıyla karşı karşıyayız. Bu parkın açılmasında 1-2 değerli büyüğümüz çok uğraştılar belediye kapılarında. Hatta biri şuan hastanede yatmakta. Acil şifalar diliyorum kendisine.


Atakum Belediyesi artık bu duruma el atmalı. Adige Parkı ya tüm Çerkeslere açık olmalı ya da bu kötü yönetim anlayışından bir an önce kurtulmalıdır. Bir park alanı eğer bir halka tahsis ediliyorsa o halkın tüm unsurları oraya rahatça girebilmelidir.


Sözüm meclisten dışarı değil
Direk meclisten içeri!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Rıza Yavuz Arşivi
SON YAZILAR