Bahçe mobilyası satışları hareketlendi

Bahçe mobilyası satışları hareketlendi
Havaların ısınmasıyla bahçe ve balkon mobilyası satışları da hareketlendi.

Geçen yıl toplam mobilya ihracatı 5,15 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bunun 183,9 milyon dolarını bahçe mobilyaları oluşturdu. Bahçe mobilyası ihracatında Almanya, İngiltere, Polonya, İrlanda, İspanya, Azerbaycan ve Kazakistan öne çıkan pazarlar oldu.

Güleç, havaların ısınmaya başlamasıyla bahçe mobilyası satışlarında da hareketlenmelerin başladığını dile getirerek, "Normalde bu süreç perakende satışlarında mayıs sonu olup okulların kapanmasıyla daha yoğun bir hale bürünürken, iklim krizi kaynaklı havaların erken ısınması ve insanların bahçelerinde daha çok vakit geçirmeye başlamasıyla daha da geriye çekildi." dedi.

Güzel bir bahçeye ya da geniş bir balkona sahip tüketicilerin dış mekan mobilyalarına ilgisinin yüksek olduğunu anlatan Güleç, "Balkonu küçük olsa da yaşam alanını güzelleştirmek isteyenler de çeşitli bahçe mobilyaları ile kendilerine şık alanlar oluşturuyor. Bu nedenle her yıl baharın sonuna doğru tüketicilerin bahçe mobilyalarına yoğun bir ilgisi başlıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.