Dezenformasyon Bülteni'nin 125. sayısını yayımladı

Dezenformasyon Bülteni'nin 125. sayısını yayımladı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 125 sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı.

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı" iddiasının doğru olmadığı belirtildi. Ankara Polatlı'daki bahse konu helikopter pistinin, iddia edilenin aksine Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından daha önce inşa edildiği ve Polatlı Tarım İşletmesi'nin kullanımına sunulduğu hatırlatılan bültende, söz konusu pistin, olası acil durum ve orman yangınları sırasında kullanılmak üzere yapıldığı kaydedildi.

Bültende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldığı iddialarının kamuoyunu manipüle etmek amacıyla medyaya servis edildiği aktarıldı. Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraflarla ilgili, "İstanbul'da yunus ekipleri tarafından ele geçirilen silahlar. Bu miktarda silah ile neler yapılabilir?" şeklinde iddiaların yer aldığı belirtilen bültende, söz konusu paylaşımların kamuoyunda tedirginlik yaratmaya yönelik manipülatif iddialar olduğu bildirildi.

"SGK Başkanı Kaya ile ilgili iddialar doğru değil"
Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "SGK Başkanı Raci Kaya'nın 3 ayrı koltuğu, 3 ayrı maaşı ve 3 ayrı makam aracı var" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 11 Ağustos 2023'te Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı olarak atanan Raci Kaya'nın, daha öncesinde sürdürdüğü Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine halen devam ettiği ancak buradan herhangi bir ücret veya kar payı almadığı bilgisine yer verilen bültende, şunlar ifade edildi: "SGK Başkanı Kaya, G20 Zirvesi Şerpa görevi karşılığında da herhangi bir şekilde ücret almamaktadır. Maaş aldığı tek yer başkanı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. Raci Kaya, haberde ifade edilen SGK Başkanlık makamına ait iki ayrı makam aracından sadece bir tanesini kullanmaktadır.

Belirtilen diğer araç, kurumun muhtelif işleri için kullanılmaktadır. İddiaya konu diğer araç ise Kaya'nın Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı ile ilgili iş ve toplantılar için kullanılmakta olup SGK ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.