Emanetin hakkını verin

Emanetin hakkını verin
Kırmızı-Beyazlı taraftarlar 'Şehramenati'ne yani şehrin emanet edildiği kişi Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a seslendi...

"Sayın Başkan lütfen size emanet edilen bu şehrin en önemli parçalarından birdisi olan Samsunspor'umuza yardımcı olun. O size bir emanettir; lütfen emanetin hakkını verin"

GEÇMİŞ UNUTULMALI
Samsunsporlu taraftarlar, dün oynanan Kasımpaşa maçı öncesinde toplu olarak bir basın açıklaması yaptı. Stat önünde yapılan açıklamada aynen şu ifadelere yer verildi; Şu bir gerçekki Samsunspor Samsun şehrin en büyük markası tanıtım aracıdır. Yıllarca da bu vazifesini layıkıyla yerine getirmiştir. Bakınız takımımız Süper Lig'den ayrıldığından bu yana hava durumunda bile ismimizi pas geçmek istiyorlar, gazetelerde sadece üçüncü sayfa haberleriyle yer bulabiliyoruz. Şehrin adını taşıyan bu takımı düzlüğe çıkarmak bir kaç kişinin görevi değildir. Çünkü bu takım kişilere ait değildir.

DESTEK ZAMANI
Bu nedenle Samsunsporumuzu geçmişindeki güzel günlerine kavuşturabilmek için sıradan taraftarından iş adamına yerel yönetimlerinden medyaya kadar yayılan dairede herkese görev düşmektedir. Şimdi buradan özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a seslenmek istiyoruz. Sayın Başkanım... Samsun için çalıştığınızın farkındayız. Size ortaya koyduğunuz bazı güzelliklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Geçmişte neler olduğunun ayrıntılarını bilmiyoruz, lakin bildiğimiz tek bir şey varsa Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e dediği gibidir; "Ey oğul! Beysin; bundan sonra öfke bize, uysallıksana;

KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR
Güceniliklik bize gönül alma sana geçimsizlik bize, katlanmak sana; acizlik bize yanılgı bize, hoş görmek sana geçimsizlik çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana, kötü söz şom ağız haksız yorum bize, bağışlamak sana..." Malumunuz Osmanlılarda belediye reisi yerine "Şehramenati" kavramı kullanılırdı. Yani şehrin emanet edildiği kişi. Sayın Başkan lütfen size emanet edilen bu şehrin en önemli parçalarından birdisi olan Samsunspor'umuza yardımcı olun. O size bir emanettir; lütfen emanetin hakkını verin. Bu çağrımızın karşılıksız kalmayacağına inanıyoruz".