Sıcak bir gülümseyiş

Gecenin sessizliğini ard arda çalan bekçi düdüklerinin yırttığı zamanlarda hemen hemen tüm çocukların hayaliydi polis olmak. Çünkü polis sorgusuz güç sahibiydi ve ister suçlu olsun ister suçsuz olsun herkes polis denildiği zaman esas duruşa geçerdi.
Bu gün artık ne poliste öylesi bir güç, ne de halkta böylesi bir korku kaldı.
 
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıldönümünde polis-halk diyalogunun kurulduğu ve halkın polise yardımcı olduğu bir ülke konumuna gelmeye yavaş yavaş başladık. Yapılan çeşitli etkinliklerle polisimiz kendini daha iyi anlatmakta, polis fobisini yenen halkımız ise her türlü şikâyetini emniyetle paylaşabilmekte.

Polis-halk ilişkisinde her ne kadar örnek ülke olacak kadar başarı sağlayamasak da, ülkemizde polise karşı ön yargıların kırıldığı ve polisin de halkın bir parçası olduğunu görmeye başladığımız bir gerçek.

Çağdaş polisliğin yolu, yakalanan suçlu ile değil suç ve suçluların azaltılması ile suçu önlemede halkın katılımının sağlanmasından geçiyor. Gelin Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıldönümünün kutlandığı bu hafta kendimize bir özeleştiri yapalım. "Polisimize yeterince yardımcı oluyor muyuz? diyerek kendimize bir soru soralım. Yolda karşılaştığımız bir polis memuruna selam verelim. Bizlerin güvenliği için mesai tüketen bu insanlarımıza dükkanlarımıza uğradıklarında sıcak bir çay ikram edelim. Güvenliğin olmadığı bir ortamda; sağlıktan, eğitimden, ulaşımdan, ticaretten, iletişimden ve her türlü sağlıklı ortamdan söz edilemez. Gelin güvenliğimizi sağlayan bu insanlarımız ile ilişkilerimizi kuvvetlendirelim.

Unutmayalım ki, ister polis olsun ister asker olsun bir güvenlik görevlisi hayatı boyunca sadece rutin ve basit işleri yapsa, yeri geldiğinde bir büyük olaya müdahale ederek bazı insanların hayatlarını kurtarmış olsa; ömrü boyunca aldığı maaşı fazlasıyla hak etmiş olur. Gelin, daha iyi bir polis-halk kaynaşmasının sağlanmasına ve daha yaşanabilir bir Samsun'a kavuşmak için tüm polislerimize sıcak bir gülümseyişimizi esirgemeyelim. Bu şehirde bir şeyler olacak ve Samsun kazanacaksa, sanayicisi, işçisi, polisi, askeri, öğrencisi, sokaktaki halkı bir bütün olduğu zaman kazanacaktır.

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Samsun'da ve Türkiye'de görev yapan tüm polislerimizi en içten dileklerimle kutluyorum.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR