Sivas kangal köpeği

Sivas kangal köpeği
Sivas kangal köpeği Türk kökenli bekçi ve çoban köpeği olarak bilinmektedir.

Sivas Türk kökenli bekçi ve çoban köpeği olarak bilinmektedir. Çok eski dönemlerde savaşlarda ve avlarda kullanılan bu köpek ürünün gücü ve korumacı yapısı buradan gelmektedir. Özellikle sürü koruyucu özelliği onların sahip olduğu en belirgin özelliklerdedir.

Sivas kangal köpeği yapısal özellikleri bakımın diğer birçok köpekten farklı bir türdür. İhtişamlı ve iri yapısı ile onu fark etmemeniz mümkün olmayacaktır. Dişi kangal köpekleri 72 – 77 cm arasında olurken, erkek kangalların boyu 77-89 cm arasında değişmektedir. Yine ağırlıklarına bakıldığında dişilerde 41-54 kilogram arası gözlenirken erkek kangalların ağrılıkları 50-66 kilogram arasında gelmektedir. Bu iri yapılı hayvanlar aslında oldukça hassas ve naif bir yapıya sahiptirler.

Sivas kangal köpeği çok sadakatli hayvanlardır. Sahiplerine karşı uysal ve cana yakın olurlar. Fakat tanımadığı insanlara karşı sert olabilirler. Bu nedenle sürülerin en güvenli bakıcıları onlardır. Aynı zamanda kıskanç bir yapıları vardır. 14/15 yıl kadar yaşayabilen bu hayvanların yavruları ise ülkemizde oldukça değer görmektedir.

Kangal Hayvancılık

Sivas’ın Kangal ilçesinde faaliyette olan Kangal Hayvancılık ve kangallara dair her bir detayı bulabileceğiniz bir özel bir yerdir. Sivas’a yolunuz düşerse Kangal Hayvancılık iletişim adresleri üzerinden buraya uğrayabilirsiniz. ve has kangal köpeklerini görebilirsiniz. Yine bu ırka karşı bir merakınız varsa Kangal Hayvancılık sitesinden giriş yaparak kangallara dair merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.      

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.