Açıkta satılan süte dikkat
Uzmanlar, pazar da veya köşe başlarında açıkta satılan süt ve süt ürünlerinin tüketiminde çok dikkat edilmesi gerektiğini söylediler
Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Dahaliye Uzmanları Uz. Dr. Selim Taş ve Uz.Dr. Taner Kaya Özellikle pazarlarda satılan açık süt ve peynir tüketiminde dikkat edilmesini, satıcıların her ne kadar 'temiz imal ettik' dese de gözle görülemeyecek bu bakterinin yok edilmesinde ileri teknolojilerin kullanılmaması nedeniyle dikkat edilmesi gerektiği söylediler.
Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Dahaliye Uz. Dr. Selim Taş ve Uz.Dr. Taner Kaya yaptıkları açıklamada şu sözlere yer verdiler, " Gelişmiş ülkelerde nadir görülen Brusella hastalığı, halk arasındaki adıyla peynir hastalığı, malta humması diye tabir edilen hastalık ülkemizde sıkça rastlanması halkımızın bilinçsiz olarak süt ve süt ürünlerinin tüketmesinden meydana gelmektedir. Aslen bir hayvan hastalığı olan Brusella insanlara da bulaşabilen bir bakteridir. Peynir yapımının başladığı ilkbahar aylarında daha yükselir. Pek çok hayvan türünde ve insanlarda enfeksiyona neden olan hastalığın özellikle koyun, keçi, sığır ve manda gibi evcil hayvanları etkilediğini ve bu hayvanlardan insanlara direkt temasla veya hayvansal ürünlerle indirekt yollarla bulaşmaktadır. Hasta hayvanların idrar, süt ve diğer salgılarında brusella bakterisinin bulunduğunu ve taze peynir, krema, tereyağ ve dondurmanın tüketilmesi gibi değişik yollarla insanlara bulaşabilmektedir.''diye konuştuşlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.