Araziyi al masrafı ödet
sürülerek ellerinden alındığını belirttiler. Arazileri ellerinden alınan mahalle sakinleri bir de mahkeme masraflarını ödemek zorunda kaldı
Mahalledeki ana cadde üzerinde yapılan yama çalışmalarının etkisiz olduğunu, yolların eski haline döndüğünü ifade eden Çakırlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Işık, sahile en yakın mahalle olduklarını, 1 yıl önce yolların yapılacağı söylenildiği halde hiçbir çalışmanın yapılmadığını ve 1 buçuk kilometrelik yolun acilen yapılması gerektiğini söyledi.
ANA CADDE ÜZERİNDE AYDINLATMA YOK
Ana cadde üzerinde hiçbir aydınlatma lambasının bulunmadığını belirten Muhtar Işık, "YEDAŞ'a 2 yıl önce dilekçe verdik. Yetkililer geldi araştırma yaptı. Fakat bunun dışında hiçbir şey yapılmadı. 1 tane bile sokak lambası takılmadı" dedi.
MAHALLELİ MAHKEMELERLE UĞRAŞIYOR
Yaklaşık 700 kişinin tapulu arazilerinin ellerinden alındığını söyleyen Muhtar Işık şöyle konuştu: "Ellerinde tapuları olan arazi sahiplerinin toprakları 1954 yılında çekilen fotoğrafla orman arazisi kabul edilerek ellerinden alındı. Şimdi ise mahalleliler mahkemelerle uğraşıyor."
SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE HİÇBİR SİYASETÇİ GELMESİN
Mahallenin sorunlarının seçime kadar çözülmediği takdirde kendilerini ziyaret etmeye hiçbir siyasetçinin gelmemesini isteyen mahalle sakinlerinden Nizam Öztürk (55) şunları söyledi: "Yollarımızın bir an önce yapılması gerekli. Bu yol üzerine de ışıklandırma yapılmalı. Köye çıkan yolun bozuk olduğu yetmiyormuş gibi bir de ışıklandırma bulunmuyor"
ARAZİLERİMİZ ELLERİMİZDEN ALINDI
Ellerinde tapusu olan arazilerinin 1954 yılında orman alanı olarak gözüktüğü için ellerinden alındığını söyleyen Nizam Öztürk şöyle konuştu: "Bize ait araziler 1994 yılında Altınkum Belediyesi tarafından imar tapusuna çevrildi. Fakat 2002 yılında bize gelen bir yazıyla, bu arazilerin 1954 yılında havadan çekilen bir fotoğrafla orman alanı gözüktüğü söylendi. 700'e yakın arsa tapusu iptal edildi. Biz Türkiye Cumhuriyeti tapusuna güvenmeyeceğiz de neye güveneceğiz? Bu da yetmiyormuş gibi mahkeme masraflarını bize ödettiler."
İSTESELER YARIM GÜNDE HALLEDERLER
"Büyükşehir Belediyesi 1 buçuk kilometrelik yolumuzu istese yarım günde asfaltlayabilir" diye konuşan Muhtar Azası Yusuf Keskin (50) şunları söyledi: "Yolumuz istenildiği takdirde yarım günde asfaltlanabilir fakat kimsenin ilgilendiği yok. Yol kenarındaki su kanalları tıkanmış durumda. Yağmur yağdığında köy perişan oluyor. TEDAŞ'a ışıklandırma için dilekçe verdik. Hiçbir şey yapılmadı. TEDAŞ'a gittiğimizde yetkililer bize TEDAŞ'ın özelleştiğini ve 800 bin TL ödeneklerinin olduğunu bu yüzden 1 tane ampul bile takmaya yetkilerinin olmadığını söylediler. Bu nasıl mümkün olabilir merak ediyorum"
AKŞAM EVE GİTMEKTE ZORLUK ÇEKİYORUZ
Yolların çok kötü durumda olduğunu ve bir an önce yapılması gerektiğini belirten Yüksel Yavuz (40) şunları söyledi: "Yollarımızın durumu içler acısıyken birde yol üzerinde ışıklandırma yok. Akşamları eve gitmekte zorluk çekiyoruz. YEDAŞ ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu durumlarla acilen ilgilenmesi gerekli"
ATAKUM BELEDİYESİ İMAR DIŞINDA HİZMET VERMİYOR
Atakum Belediyesi'nin imar dışında hiçbir hizmet yapmadığını söyleyen Nedim Yavuz (49) şöyle konuştu: "Atakum ve Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet alamıyoruz. Mahalledeki yollarımız değirmen yolu gibi. Elektrik direklerinde lamba yok. YEDAŞ'tan beklediğimiz hizmeti alamıyoruz"
ÖĞRENCİLER AKŞAM EVLERİNE NASIL GİDİYOR MERAK EDEN YOK
Seçim zamanı gelmeden yolların bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Şevket Yavuz (45) şunları dedi: "Yolların bir an önce yapılması gerekiyor. Işıklandırmamız yok. Akşam eve giderken tedirgin oluyoruz. Okuldan çıkan çocuklarımız hava kararınca evlerine nasıl gidiyor kimse merak etmiyor"
Doğuş ÖZDEMİR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.