Aşırı tüketim kalp krizi nedeni!

Aşırı tüketim kalp krizi nedeni!
Kalp ve şeker hastalarında bayramda tüketilen aşırı gıda ve şeker nedeniyle kalp krizi riski artıyor.

Mediva Hastanesi Diyetisyeni Deniz Sezgin, kalp ve şeker hastalarını bayramda aşırı gıda tüketmemeleri için uyardı. Diyetisyen Sezgin, "Şeker Bayramında, aşırı gıda tüketimi kalp krizini tetikleyebilir" dedi.

Mediva Hastanesi Diyetisyeni Deniz Sezgin, kalp ve şeker hastalarının bayramda aşırı gıda tüketmemeleri gerektiğini açıkladı. Aşırı beslenme ve şekerli gıda tüketiminin, kalp krizini tetikleyebileceği uyarısında bulunan Sezgin, Ramazan ayı boyunca oruç tutan vatandaşlara da ikazda bulundu.

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların Şeker Bayramında dikkatli beslenmesi gerektiğinin altını çizen Mediva Hastanesi Diyetisyeni Deniz Sezgin, sindirim sistemini zorlayacak gıda tüketiminden uzak durulmasını istedi.

Bir ay boyunca oruç tutan vatandaşların istedikleri gıdaları tüketemediklerini bu nedenle bayramda, aşırı yemek yediklerine dikkat çeken Sezgin, "Ramazan ayının ardından birden bire aşırı miktarda beslenmek, sindirim sistemini zorladığı gibi kalp ve damar sistemini de olumsuz etkilemektedir. Üstelik bayram kültürü nedeniyle çok miktarda şekerli gıda tüketilmesi de bu olumsuzluğu daha da etkilemektedir. Kalp ve şeker hastalarının bayramda fazla miktarda şekerli gıda tüketmesi, kan basıncının artmasına bağlı olarak ciddi sorunlara yol açabilir. Kan basıncının artması ve yüksek tansiyon nedeniyle kalp rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Hatta aşırıya kaçılması durumunda kalp krizini tetikleyebilir. Ramazan ayının sonunda bayramın gelmesi ile birlikte, özellikle geleneksel yemeklerimizin ve tatlılarımızın Türk misafirperverliği ile sunulması şeker hastaları için büyük bir zorluk oluşturmaktadır" dedi.

Mediva Hastanesi Diyetisyeni Deniz Sezgin, yaptığı açıklamada özellikle kalp ve şeker hastalarının bayramda ağır yemeklerden kaçınması gerektiğine işaret ederek şu uyarılarda bulundu.

"Hastalar, özellikle tatlıları yememelidirler. Hasta olan vatandaşlarımız bayramda doktorlar ve diyetisyenlere danışarak ve kalori hesabına göre diyet değişim listesini kullanarak, değişik tatları azda olsa tadabilirler. Burada önemli olan, yemeği saatinde ve uygun miktarda yemektir. Bu da iyi bir diyet programı ile sağlanabilir."