Avrupa Altın Vizesi

Avrupa Altın Vizesi
Altın Vize Almanın Avantajları, Altın Vize Sahipleri Nasıl Vatandaşlık Almaktadır?, Avrupa Altın Vizesi, Detaylar yazımızda…

 

 

 

Altın vize uygulaması yatırım aracılığı ile oturum izni ve vatandaşlık almak isteyen maddi durumu iyi kişilerin ilk tercihi arasında yer alıyor. uygulamaya 2008 yılında çıkan ekonomik kriz sonrası geçmiştir. Yabancı yatırımcılar aracılığı ile ülke ekonomisini canlandırmak isteyen devletler bu sisteme dahil olmuştur. Altın vize başvurusu onaylanan kişiler belli bir süre sonra o ülke için oturum izni ve vatandaşlık başvurusu yapma hakkına da sahip olmaktadır.

Altın vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin belirlenmiş yatırım tutarını önceden gerçekleştirmiş olması şarttır. Yatırım yaptıktan sonra altın vize programına başvuru yapılabilir. Vize ve vatandaşlığı onaylanmış kişilerin aileleri de bu haklardan yararlanmaktadır. Ancak başvuru esnasında aile fertleri için çıkan ödemelerin yapılması gerekir.

Altın Vize Almanın Avantajları

Avrupa ve Amerika’ya vize alma uzun ve çok detay gerektiren işlemler sonrasında gerçekleşmektedir. Hatta bazı ülkeler tüm şartları sağlasanız bile vizenizi herhangi bir sebep sunarak onaylamayabilir. Altın vize programı yatırımcıların seçtikleri ülkede gayrimenkul satın aldıktan sonra belli bir dönem ikamet etmeleri, süreyi tamamladıktan sonra oturma izni ve vatandaşlık başvuru yapabilmeleri için uygulanmakta olan sistemdir.

Avrupa altın vizesi seçtiğiniz ülkede vize ve vatandaşlığınız onaylandıktan sonra onlarca ülkeye vizesiz giriş yapmanızı kolaylaştırmaktadır. Amerika’da en popüler altın vize programı uygulamakta olan Malta için yatırımcıların 690.000 Euroluk mülk satın alma işlemlerini tamamlamaları ile 12-36 ay arasında vatandaşlık alma işlemleri tamamlanmaktadır.

Altın Vize Sahipleri Nasıl Vatandaşlık Almaktadır?

Her ülke altın vize başvurusunda bulunmak isteyen yatırımcılar için minimum seviyede yatırım tutarı belirlemektedir. Bu tutar yatırımcılar için daha fazla da olabilir. Türkiye’de altın vize uygulaması yaparak yabancıların ekonomiye katkı sağlamasını desteklemektedir. Türkiye’nin altın vize için yatırımcılara belirledikleri minimum tutar 500.000 dolardır. Farklı bir örnek verecek olursak Portekiz için bu yatırım tutarı en az 280.000 Euro olarak uygulandı.

Her ülke kendi ekonomik durumuna bağlı olarak yatırım tutarını belirler ve istenen süre tamamlandıktan sonra yatırımcılara ülke vatandaşı olma hakkı tanır. Avrupa altın vizesi alan yatırımcılar sadece altıkları ülkede değil diğer Avrupa ülkelerine vizesiz giriş yapabilmektedir. Aldıkları vatandaşlık ise sadece yatırım yaptıkları ülke için geçerli olacaktır. Sadece kendisi için değil aile fertlerinin de bu imkanlardan yararlanmasını isteyen yatırımcılar kişi başına belli tutarlarda ekstra ödeme yapmaktadır.

Avrupa Yatırımcı Vizesine Neden İhtiyaç Duyuyor?

Avrupa’daki ülkelerin en önemli amacı yabancıların ülkelerine yatırım yapmalarını sağlayarak ekonomik bunalımı zarar görmeden atlatmaktır. Altın vize programı 2008 yılında tüm Avrupa’yı etkileyen ekonomik kriz sonrasında bulunmuş olan bir çözümdür. Ülkemizde de uygulanmakta olan altın vize uygulaması sonrasında yatırımcılar ülke vatandaşı olabilmektedir.

2008’den bu yana çok yüksek oranda, yatırımcılar vatandaşlık hakkına sahip olmuşlardır. Bazı ülkeler bu uygulamadan memnun değildir. İngiltere direkt olarak yatırımcı vize uygulamasını kaldırdığını açıkladı. Neden olarak da yabancıların bu uygulamayı kötü niyet için kullandıkları, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarının artığını ileri sürmüştür. İngiltere vatandaş olmak isteyen yabancılar için gerçek ikametgâh süresi ve ekonomik sebepleri detaylı şekilde araştırdıktan sonra işlemleri gerçekleştirmektedir. Avrupa altın vizesi uygulamaya devam eden ülkeler hala mevcuttur. Seçtiğiniz ülkenin vatandaşlığına sahip olmak için ilk şart sabıka kaydınızın temiz olmasıdır. 18 yaşından büyük olan tüm yarımcılar altın vize başvurusu yapabilmektedir.

Altın Vize Taban Fiyatları Nasıl belirleniyor?

Fiyatların minimum tutarı tamamen ülkenin ekonomisine bağlıdır. İstihdam oranı, nüfus ve diğer faktörler de göze alındığında ekonomisini canlandırmak isteyen Avrupa ülkeleri yatırımcı vize programını uygulamaya koymaktadır. Yatırım yaptığınız gayrimenkulde sürekli olarak oturma zorunluluğu da bulunmaz. Sadece belirleniş süre içinde gayrimenkulün satılmaması zorunludur. Altın vize programına dahil olduktan sonra asıl yaşadığınız ve vatandaşı olduğunuz ülkeye geri dönebilirsiniz.

Süreyi tamamlayan yatırımcılar vatandaşlık ve daimî oturma izni başvurusunda bulunmalıdır. Tüm işlemleriniz onaylanınca hem siz hem de aileniz Avrupa ülkelerinde vize almadan gezebilir yeni bir ülkenin vatandaşı olarak yaşamaya devam edebilirsiniz. ABD vatandaşlığı için en fazla tercih edilen yatırım vize programı Kıbrıs’tır. Kıbrıs için yapılan yatırımın ardından süre tamamlandığında ABD vatandaşı da olmuş sayılırsınız. ABD’ye kesin olarak yerleşmek isteyenler için en popüler tercih ülkemizde Kıbrıs’tır. Türkiye’de yatırımcı vizesi uygulayarak yabancılara vatandaşlık vermektedir. Yabancıların ülkemizde vatandaş olması için 500.000 dolar yatırım yapmış olmaları gereklidir.

Herkes Altın Vize Alabilir Mi?

Altın vize yatırım programına 18 yaşını dolduran ve sabıka kaydı temiz olan herkes başvurabilir. Bazı ülkelerin özel yatırım ve başvuru kriterleri olabilir. Başvuru yapmadan önce şartları incelemeniz ve varsa eksiklerinizi tamamlamanız gerekiyor. Altın vize başvurunuz onaylanır ve yatırım yaptıktan sonra belirlenen süre tamamlanmış olursa oturma izni ve vatandaşlık hakkı da elde edersiniz. Sadece siz değil isterseniz aileniz de bu haklardan faydalanabilir. Başvurunuz Avrupa altın vizesi ülkelerini kapsıyorsa tüm Avrupa ülkelerine vize olmadan giriş yapabilirsiniz. Şu an en uygun yatırımcı vizesi veren devlet Yunanistan’dır. Başvuru oranlarının çok yüksek olduğu popüler devletler ise Malta, Portekiz, İtalya, Kıbrıs ve İspanya’dır. Her biri için altın vize yatırım ücreti çok yüksek olsa da yaşam ve ekonomik koşullarına sahip olmak isteyen kişiler için bu durum engel oluşturmamaktadır.

Avrupa’da En Popüler Vatandaşlık Programı

Maddi imkanları uygun olanların en fazla tercih ettiği vatandaş olma yöntemi yatırımcı vizesi programıdır. Ekonomik kriz sonrasında nerdeyse Avrupa’nın tamamı yabancı yatırımcıları çekmek için bu çözümü kullanmıştır. İstediği istihdam ve ekonomik seviyeye ulaşan ülkeler ise altın vize uygulamasını askıya almıştır. 2008 yılı sonrasında yaklaşıl 10 yıl kadar çok sayıda kişi bu yöntem ile Avrupa’da seçtiği bir ülkenin vatandaşı olma hakkına sahip olabildi. Şimdilerde ülkeler ekonomik istihdama zarar vereceği düşüncesi, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarını ileri sürerek altın vize uygulamasından vazgeçmeye başlamıştır.

Belirlenen yatırımları yapan kişiler aileleri ile Avrupa’da bulunan ülkelere vize ve diğer evrak işlemleri olmadan rahatça giriş yapabilmektedir. Onaylanan oturum izni ve vatandaşlık devamlı olarak verilir. Yatırımcı vizesine başvuru yapmak için en önemli şart sabıka kaydının temiz olmasıdır. Sabıkanız seçtiğiniz ülke için yeterince temiz değilse direkt olarak reddedilirsiniz.

Seçtiğiniz altın vize eğer Schengen bölgesini de kapsıyorsa, burada aldığınız vatandaşlıktan sonra ABD ve 26 Schengen ülkesine vizesiz girebilirsiniz. Avantajları ve kısa zamanda farklı bir ülkenin vatandaşlığını almanızı sağlayan altın vize uygulaması herkes için dünyanın kapılarını aralayan bir mekanizmadır. Yatırımınızı farklı bir ülkede yaparak aileniz ile birlikte vatandaşlık kazanır, vizesiz seyahat ile istediğiniz ülkeyi gezebilirsiniz.

S.S.S

Altın Vize Sadece Avrupa Ülkesi İçin Mi Alınır?

Altın vize yatırımcı programına hem Avrupa hem de ABD’de uygulanmaya devam eden ülkeler için başvurabilirsiniz. Başvuruda bulunduğunuz altın vize Schengen kapsamında ise ABD ve yirmi altı Schengen ülkesine vizesiz giriş yapabilirsiniz.

Altın Vize Başvurusu Yapma Şartları Nedir?

18 yaşından büyük olmak, sabıka kaydının temiz olması, seçtiğiniz ülkede belirlenmiş yatırımı gerçekleştirmek başvuru yapmadan önce aranan şartlardır.

Kaynak;

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.