Bafra Eriş’in hedefi Afrika

Bafra Eriş’in hedefi Afrika
1974 yılında işadamı Ali Eriş'in girişimleriyle Bafra'da kurulan Bafra Eriş A.Ş, babasından bayrağı devralan Celal Eriş yönetiminde sağlam ve istikrarlı bir büyüme sağlayarak, Bafra'daki ilk fabrikadan sonra İstanbul/Silivri'de kurulan 2. un fabrikasıyla,

Bugün Bafra Eriş, 3. kuşak yönetici Ahmet Eriş' in koyduğu “dünya standartlarında mal ve hizmet üreteceğiz” hedefine ulaşmak için yaptığı ileri teknoloji yatırımları sayesinde artık uluslararası pazarlarda rekabet eden bir şirket durumuna geldiği bildirildi. Ahmet Eriş, “Kuruluşunu takip eden yıllar içinde katlayarak büyüttüğü buğday işleme kapasitesini bugün Bafra tesisinde günlük 400 ton ve Silivri tesisinde günlük 800 ton'a çıkarmış bulunan Bafra Eriş, firmasına ve ülkesine olan inancıyla Türkiye ekonomisine un sektörü yanında pirinç ve salça-konserve gibi tarıma dayalı gıda sanayinde yatırım yapmaya devam ediyor.” dedi.

BAKLİYAT

Ahmet Eriş, “Eriş Bak Pirinç Fabrikası, Bafra Eriş Un Yem Gıda San ve Tic. A.Ş.'den aldığı güç ile 2006 yılında Bafra'da kuruldu. Başlangıçta yurdumuzun en önemli çeltik üretimi yapılan ovalarından Bafra'nın nefis pirincini sofralara taşımayı hedef alarak faaliyetine başlayan Eriş Bak kısa sürede Anadolu'nun doğal üretim yapılan bölgelerinden özenle seçilip, otomatik makinelerde el değmeden paketlenen diğer bakliyat ürünlerini de sofralara taşımaya başladı. Saatte 10 ton çeltik işleme kapasitesine sahip modern pirinç fabrikasında, günde 200 ton kapasiteli çeltik kurutma bölümü, Sorteks ZPlus fotosel ayıklama sistemi ile üretilen pirinçler saatte 10 ton toplam paketleme kapasitesi ile entegre şekilde full otomatik olarak paketlenerek sofralara ulaştırılıyor.” diye anlattı.

TARIM

2008 yılında Bafra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete geçen Bafra Eriş Tarım yaş sebze ve meyve işleme fabrikasının üretim gücü Bafra ovasında önemli bir hammadde potansiyeli arz eden ve halen 50.000 ton üretimi yapılmakta olan Kapya biberine dayanıyor. Üretimini yaptığı közlenmiş biber, salça, sebze ve meyve konservesi, reçel, hazır yemek ve turşu gibi otuz çeşit ürün ile bölgede tarıma dayalı sanayiye örnek olan önemli bir girişimdir. Bafra organize sanayi bölgesinde bulunan konserve fabrika, 2 bin 800 m2'si kapalı olmak üzere 10 bin m2 alanda yaş sebze ve meyve işlemek üzere faaliyet gösteriyor. Yılda Bin 200 kavanoz közlenmiş biber, 2 bin 500 ton domates ve biber salçaları, bin 800 ton sebze ve meyve konservesi, 100 ton turşu, 90 ton reçel üretebilen fabrikada közlenmiş biber ve salça üretimlerin önemli bir kısmı ihraç olurken, PAPRI markasıyla iç pazarlara da sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.