BAFRA “SIFIR ATIK”DA ÖNCÜ

BAFRA “SIFIR ATIK”DA ÖNCÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan ve 5. Yılına giren “Sıfır Atık Projesi” Bafra’da tam anlamıyla seferberliğe dönüştü.

Bafra Belediyesi, gelecek nesillere temiz bir ülke, sağlıklı bir çevre ile güzel bir doğa bırakmak amacıyla başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, yönetmelikte bulunan kriterleri yerine getirerek ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Sıfır Atık Belgesi, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sistemi kurulması işlemini tamamlayan Belediyelere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda veriliyor.  12 Temmuz 2019 tarih ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce Sıfır Atık yönetim sistemi kurarak söz konusu belgeyi almaya hak kazanan Bafra Belediyesi proje başlangıcından bu güne sıfır atık konusunda kararlı adımlarla yürüyor.

10 adet Mobil Atık Getirme Merkezi 
Bafra Belediyesi Kurulan sıfır atık yönetim sistemi ile İlçede oluşan evsel atıklar ile geri dönüşebilen (cam, kâğıt, plastik, metal) atıkların ayrı toplanması için ikili toplama sistemi oluşturulmuş durumda. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan eğitim kurumlarında çevre mühendisi tarafından, geri dönüşümün önemi başta olmak üzere çeşitli eğitim faaliyetleri devam ederken, Bölgenin en büyük 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi İlçede kuruldu. 10 adet Mobil Atık Getirme Merkezi Cadde ve sokaklara yerleştirildi.

Atık Toplama Günleri
Mahalle bazında hayata geçirilen “Atık Toplama Günleri” planlanmakta olduğundan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine bağlı olarak ‘Alo Atık Hattı’ (444 55 69) faaliyete geçiren Bafra Belediyesi, gelen atık ihbarlarını ekipler anında değerlendirilerek evlerden çıkan atık ilaçlar, atık bitkisel yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar toplanıyor. Ambalaj atıklarının toplanması için ise Bafra genelinde 870 adet mavi renkli geri dönüşüm konteyneri konulurken, bu atıklar sözleşmeli firma tarafından toplanıyor. Bunun yanında ayrıca tekstil atıkları için toplama ekipmanları yerleştirilmiş ve 47 adet eczanede ise atık ilaç toplama noktası oluşturuldu. Bafra Belediyesi son olarak, TÜBİSAD Derneği ile imzalanan protokol ile elektronik atıklarını toplayan okullarda ödüllü kampanyalar düzenlemeye hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.