Bafra'nın umudu oldular

Bafra'nın umudu oldular
Bafra'da Papri adı altında üretim yapmaya başlayan Bafra Eriş Tarım, Hayvan Ürünleri, Gıda, Turizm San. ve Tic. Ltd. Şirketi Müdürü Mehmet İçten ile şirket ortağı Abdülkadir Eriş "Bafra çiftçisinin yetiştirmiş olduğu kaliteli sebze ve meyvelerini işleyip

2008 yılı Mayıs ayında kurulan ve Ağustos ayında faaliyete geçen yaş sebze ve meyve işleme fabrikasının; salça, közlenmiş biber, sebze ve meyve konservesi, reçel, hazır yemek ve turşu gibi otuz çeşit ürün üretilebildiğini belirten Mehmet İçten "Günde ortalama yüz ton biber alımı yaptık. Üreticiye zamanında paralarını ödedik. Çiftçimizin bize duyduğu güvenden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz."diye konuştu. Mehmet İçten, tarımsal sanayinin kalkınmasında önemli rol oynayacak fabrikanın yıllık bin 300 ton biber salçası, bin 400 ton sebze konservesi, 200 ton hazır yemek, 500 ton turşu, 90 ton reçel, 500 ton közlenmiş biber ürettiğini kaydederek, "10.000 m² toplam alan üzerinde 2800 m² kapalı alana kurulu fabrikamızda 45 personel çalışmakta ve Bafra, Çarşamba ovalarında yetişen güzide meyve ve sebzeler işlenebilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Kırsal kesimin kalkınmasında ve ülke ekonomisine üretim yaparak katkıda bulunan firmanın her yıl kapasitesini arttırmayı hedeflediğini söyleyen yetkililer, "250 m² soğuk hava deposu bulunmakta olup bunun 50 m²'si et ve balık (-18 ila -22 dereceye kadar soğutma yapılabilen), 200 m²'si ise sebze için (-5 dereceye kadar soğutma yapabilen) kullanılıyor."dedi.

DENGE/YAŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.