Balıkçılar denize açılmaya başladı

Balıkçılar denize açılmaya başladı
Kurban Bayramı nedeniyle denize açılmayan balıkçılar, tatilin bitmesiyle birlikte deniz hasretini sonlandırdı. Balıkçılar, 4 günlük aradan sonra denize açılarak hamsi avına yeniden başladı

Gece denize açılan balıkçı tekneleri bol miktarda hamsi ile limana dönerken, avlanan hamsilerin önemli bölümü de kalitesi düşük olan halk arasında "ince hamsi" diye tabir edilen balıklar olduğu için balık unu fabrikalarına gönderildi. Balıkçılar, avlanan hamsinin bir bölümünün balıkhanelerde satıldığını, kalan bölümünü ise balık unu fabrikalarına gönderdiklerini belirterek, "Nakliye ve işçilik ücretleri yüksek. Bu nedenle elimizde kalan hamsiyi düşük fiyattan balık unu fabrikalarına göndermek zorunda kalıyoruz" dedi.
BALIĞIN YERİ AYRIDIR
Hamsinin fiyatının düşmeye başladığını söyleyen ve bayramda denize açılmayan balıkçıların bayram sonrası yaptığı avlanmaya dair konuşan balıkçı esnaflarından Yıldıray Çağlayan, "Balıkhanede balık bol ama kaliteli balık az. Bizim de tezgahlarımıza iyi balık koymamız lazım bu yüzden fiyatlarımız bayram öncesiyle aynı. Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimizde düşüş de yok zaten. Çünkü insanlar için balığın yeri ayrıdır. Et ile bir tutamazsınız" dedi.
Anıl OLFAZ