BİRİ BU FERYADI DUYSUN!

BİRİ BU FERYADI DUYSUN!
Böbrek yetmezliği rahatsızlıkları nedeniyle diyaliz ünitelerinde yaşam mücadelesi veren hastalara bir darbe de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü tarafından vuruldu. Diyaliz merkezi şehir içinden

kaldırılıp Kurupelit yerleşkesine taşınacak olması diyaliz hastalarının tüm yaşam sevinçlerini de kaybettirdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'nde düzenli olarak diyalize giren hastalar şimdilerde çok önemli bir dertle karşı karşıya. Merkez'in yakın zamanda şehir içinden kaldırılarak Kurupelit yerleşkesine taşınacak olması diyaliz hastalarına hastalıklarını unutturdu. Ve moralleri altüst etti. Hastalar, kapı kapı dolaşarak "Ne olur bizim bu mekanımızı değiştirmeyin" diye tüm yetkililere seslerini duyurmak istiyor.60 hasta adına konuşan Hakan Yeğiner, Fatih Güldiken Biz Tıp Fakültesi yerleşkesine gidersek sağlığımız düzelmez. Moralimiz, huzur ve güvenimiz yok olur. Kendimizi hastane ortamında hissetmediğimiz için çok moralli oluyoruz" sözleriyle OMÜ yönetimine seslendi. Ne olur bizim tek hayat kaynağımızı taşımayın diyerek feryat etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'nde düzenli olarak diyalize giren 60 hasta, hemodiyaliz merkezi'nin Kurupelit yerleşkesindeki Tıp Fakültesine taşınması kararından vazgeçmesini istiyor. Tüm hastalar üniversite yötimine dilekçe vererek, "Bizi yuvamız saydığımız merkezden ayırmayın. Buarada aldığımız tedavi kadar verilen moral bizleri hayata bağlıyor" diyor.

Haftada 3 gün 4'er saat diyaliz makinesine girmek zorunda kaldıklarını belirten 60 hasta adına konuşan Hakan Yeğiner, Fatih Güldiken adlı hastalar, "Kimimiz burası ilk açıldığında burada diyalize başladı. Kimimiz sonradan geldi. Burada aldığımız tedavi ve güleryüz bizi gerçekten mutlu ediyor. Burada gördüğümüz ilgi ve alakayı anlatabilmemiz mümkün değil. Biz Tıp Fakültesi yerleşkesine gidersek sağlığımız düzelmez. Moralimiz, huzur ve güvenimiz yok olur. Burası şehir merkezinde olduğu için refakatçilerimiz rahat gelip gidiyor. Burada biz diyaliz hastalarına mini konserler veriliyor, yaş pastalar kesilerek moral aşılanıyor. Kendimizi hastane ortamında hissetmediğimiz için çok moralli oluyoruz" sözleriyle OMÜ yönetimine sesleniyor.

OMÜ Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'nde tedavi gören hastalar, "Zarar ediyor" gerekçesiyle şehir merkezinden kaldırılması kararından vazgeçilmesi için Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu ile Üniversite rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'a ulaşarak dertlerini anlatmak istediklerini ve 60 imzalı dilekçelerini vermek istediklerini anlatıyor.

Haftada 3 kez diyalize bağlı yaşam sürdürmek zorunda kalan OMÜ Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi hastaları, "Bir diyaliz hastasının belki de en büyük güvencesi girdiği diyaliz merkezindekinin kendisine verdiği huzur ve güven ortamıdır. Çünkü her zaman yanımızda bu güven var. Burasını verdiği ilgiyi ve alakayı hiçbir yerde bulamayacağımızı biliyoruz. Şu an bizler 19 Mayıs Üniversitesi'nin Kurupelit yerleşkesinde bulunan diyaliz merkezine taşınırsak bizlerin burada yaşadığımız bu güven, bu ilgi belki de kaybolacak. Orada ad tedavi alacağız fakatşu anda aldığımız tadavi yanında solda sıfır kalacak. Çünkü hepimiz ailelerimizden çok fazla görüyoruz buaradaki doktor, hemşire ve personeli. Hepimiz burada birer abi,abla, kardeş olduk. Bizlerin bu sesine kulak verilmesini istiyoruz, bekliyoruz, rica ediyoruz" diyor.

Şevki YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.