Bu yiyecekler kanseri önlüyor

Bu yiyecekler kanseri önlüyor
Çağımızın en tehlikeli ve sinsi hastalıklarından olan kanseri yenmek için sadece yaşam şeklinizi değil, beslenme düzeninizi de değiştirmelisiniz

Günde iki bardak taze sıkılmış elma suyu içmek, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde kolon kanserine yakalanma riskini yüzde 40 oranında azaltıyor. Sarımsak içeriğinde bulunan güçlü sülfür bileşenleri sayesinde günde iki defa çiğ ya da pişmiş şekilde tüketildiğinde mide kanserine yakalanma riskini düşürüyor.

CİLT VE AĞIZ KANSERİNİ TATLI PATATES İLE ÖNLEYİN

Geleceğin portakalı olarak kabul edilen tatlı patates, içeriğinde bulunan beta karoten sayesinde cilt ve ağız kanserini önlemeye yardımcı oluyor. Alabalık Omega-3 ve D vitamini bakımından oldukça zengin olan alabalık haftada üç defa tüketildiğinde meme kanserine yakalanma riskini düşürüyor. Mandalina içeriğinde bulunan bileşenlerin kanser hücreleriyle savaştığı biliniyor. Fakat mandalinanın kabuklarında bu bileşenlerden daha fazla bulunduğu için kabuklarını rende şeklinde çorbaların ya da tatlıların üzerinde kullanabilirsiniz. Nohut, bezelye ve mercimeğin içinde bulunan polifenoller tümörlerin büyümesini yavaşlatıyor.

ZERDEÇAL KANSER HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR

Yapılan laboratuar testlerinde zerdeçalın kanser hücrelerini yok ettiği görüldü. Ayrıca fareler üzerinde yapılan bir araştırmada zerdeçalın meme kanserinin yayılmasını önlediği saptandı. Lif bakımından zengin olan tahıllı ekmek, bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 25 oranında düşürüyor. Günde 25 gram tahıllı ekmek tüketmek ise meme kanserine yakalanma riskini yüzde 40 azaltıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.