Burun Estetiği

Burun Estetiği
Bu ameliyat genel olarak estetik kaygısı olanlara, fonksiyonel bozuklukları ve sorunları olanlara yapılmaktadır.

Doğumsal ve sonradan gelişen bozuklukların giderilmesi için burun estetiği ameliyatı sıklıkla tercih edilmektedir. Burun estetiği işlemleri hem tedavi hem de kozmetik amaçla yapılmaktadır. Özellikle istenmeyen görünüme sahip olan burnun solunum işlevinde de sıkıntılar meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra yalnızca estetik açıdan da bu ameliyata da başvurulmaktadır.

Yüzün görünümünü doğrudan etkileyen burna ufak bir müdahale bile belirgin sonuçlar doğurmaktadır. Bundan dolayı burun estetiği ameliyatları yüzün yapısına uyumlu olmalı ve uygun operasyon yöntemlerinin kullanılması gereklidir. Burnun görünümü özgüven düşüklüğüne sebebiyet vereceğinden dolayı bu ameliyatların en iyi cerrahlar tarafından gerçekleşmesi de büyük bir öneme sahiptir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burnun olası görünümünü değiştirmek amacı ile burun estetiği (Rinoplasti) ameliyatı yapılmaktadır. Bu operasyonlar çoğu zaman estetik kaygılar dolayısı ile gerçekleşmektedir. Bu uygulamalar aracılığı ile burnun boyutu küçültülebilir, büyültülebilir veya burnun şekli değiştirilebilir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetiği, kemer görünüm, burun düşüklüğü, burun ve ağız arasındaki açının düzeltilmesi ve burundaki şekilde bozuklukları durumunda yapılmaktadır. Burnun büyütüp, küçültülmesi ve benzeri durumlar içinde burun estetiği tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır. Bu tedavi öncesinde burun estetiği fiyatları hakkında genel bir bilgi alınmaktadır.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Bu ameliyat genel olarak estetik kaygısı olanlara, fonksiyonel bozuklukları ve sorunları olanlara yapılmaktadır. Bu nedenlerin dışında burun estetiği yaptıran bireylerde vardır. Burun estetiğinin sebepleri kişiden kişiye göre değişmekte ve ortaya birçok farklı neden çıkmaktadır.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlıklar

Burun estetiği öncesinde birtakım hazırlıklar yapılmaktadır. Bu hazırlıklar klinik koşullarını bilmek, süreçleri ve burun estetiği fiyatları ile ilgili araştırma yaptıktan sonra başlamaktadır. Daha sonra test süreçleri gelmektedir. Bu testlerde;

  • Kemik yapısı ve kıkırdakların durumu
  • Burundaki kırık
  • Yanak kemiği
  • Cilt kalınlığı
  • Nefes alma sorunları ile ilgili ölçümler yapılmaktadır.

Burun Estetiği Sonrasında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Beslenmede hafif gıdalar tercih edilmelidir.
  • Ameliyat sonrası hafif kanamalar olabilmektedir. Bu kanlar peçete yardımı ile silinmelidir.
  • Burun içi ödem ve şişlikler meydana gelebilir. Özellikle ilk hafta burun tıkanıklıkları olmaktadır.
  • İlk 15 gün sırt üstü yatılmalı ve burnun yastığa değdirilmesinin önüne geçilmelidir.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nedir?

Burun estetiği ameliyatı sonrası 15 gün aralığında normal yaşama dönülmektedir. Şişlik ve diğer durumlar 3-4 hafta içerisinde makul bir seviyeye gelecek ve 6-12 ve 18nci ayda kontrol yapılarak iyileşme süreci değerlendirilmektedir.

Burun Estetiğinde Burun İçi Tampon Konulur Mu?

Burun estetiğinde tampon kullanılmadığında kanama sızıntıları meydana gelebilmektedir. Bundan dolayı burun içi tampon kullanılmaktadır.

Tamponsuz Burun Estetiği

Tıp alanında gelişmeler ile birlikte tamponsuz burun estetiği ameliyatları yapılmaktadır. Bu ameliyatlarda komplikasyon riski en az düzeydedir ve konforlu bir ameliyat süreci yaşatmaktadır.

Ameliyat Sonrası Ne Zaman Taburcu Olabilirim?

Ameliyattan bir gün sonra taburcu olabilmek mümkündür.

Estetik Sonrası Çok Ağrı Olur mu? Morluk ya da Şişlik Olur mu?

Estetik sonrası çok ağrı olmamakta ancak morluk ve şişlik bir hafta gibi bir süre devam edebilmektedir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları ameliyat yapılacak merkezlerin yöntemlerine ve uyguladıkları ücretlendirmeye göre değişmektedir.

bilgi için hemen tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.