Büyük bir...
Samsun'un gereken yatırım ve teşvik yapıldığı takdirde sadece il bazında değil Karadeniz Bölgesi içinde önemli bir istihdam kaynağı olabileceğini belirten Samsun Mobilyacılar Odası Başkanı İbrahim Ülker,"Samsun'da şuan da odamıza kayıtlı olan 1500 tane işletme bulunuyor. Sektörün özellikle teşvik ve yatırım konusunda ne kadar sancılı olduğu herkesçe bilinen bir durum. 5 Haziran'da açıklanan teşvik paketinde mobilyacılık sektörünün yer almamasına büyük bir tepki göstermiştik. Şu anda sektör asgari yatırım kapsamında. Fakat gereken yatırım yapılmadığı sürece bu teşvikinde sektöre umulan faydayı getireceğini sanmıyorum" dedi.
YATIRIM SIKINTISI BERABERİNDE
ELEMAN SIKINTISINI DA GETİRİYOR
Sektöre teşvik verilmemesinin gençlerin mobilya sektöründe çalışma isteğini sıfıra indirdiğini belirten Ülker; "Mobilya sektöründe geleceğe yönelik önemli adımlar atılmaması, gençlerinde bu sektörde hizmet vermesini engelliyor. Özellikle son yıllarda Samsun'da yetişmiş kalifiye eleman sayısı oldukça azaldı. Çünkü kalifiye elemanlar sektörün sancılarını görerek bu sektörden uzaklaşıyorlar. Samsun'da yeni sektörler oluşturmak yerine var olan hem de Samsun'a önemli katkıları olacak bir sektöre teşvik vermek daha iyi değil mi? Gidişat böyle devam ettiği sürece Samsun'da yeni ve işinin ustası mobilyacıların yetişmesi imkansızdır" şeklinde konuştu.
LİMİT ALT SEVİYE'DE TUTULMALI
Mobilyacılık sektörünün asgari yatırım kapsamına alınması ve yapılacak yatırımın 3milyon TL olarak belirlenmesi hakkında da açıklama yapan Ülker; şunları söyledi; "Asgari yatırım için belirlenen rakam oldukça yüksek. Ben Samsun'dan ya da Samsun dışından herhangi bir yatırımcının sektöre bu kadar yüksek meblağlarda bir yatırım yapama olasılığını çok düşük buluyorum. Limitin daha alt seviyelerde tutulup, küçük işletmelerin birleşmesine yönelik yapılacak bir çalışma, sektör için en iyi sonuçları doğuracaktır.
Özlem ÇUHACI