Can boğazdan gidiyor!
Türkiye gündemin'de son zamanlarda gıda terörünü konuş duruma geldi. Zetin yağ, Bal, Dondurma, Çikolata derken şimdi'de sofralarımızdan ve yemeklerimizden eksik etmediğimiz hazır kıymalarada sıçradı. Samsun'da ve Ülkemizde hemen hemen bütün yemeklerden eksik etmediğimiz hazır kıymada bile hile ortaya çıktı.
KIYMA VE ET ALIRKEN KASAPLARI TERCİH EDİN
Samsun'un İlkadım İlçesi zafer mahallesin'de kasaplık yapan İsmail Uyar, Hazır kıymalarla ilgili yaptığı açıklamada tüketicileri uyardı. Uyar vatandaşlara kıyma ve et alırken kasapları tercih etmelerini söyleyerek, eti görmeden hazır çekilmiş kıymaları almamamları konusunda uyardı. Uyar Türkiye'de son zamanlarda gıda üstüne büyük oyunlar oynandığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: Biz vatandaşlara söyleyeceğimiz tek şey et ve kıyma alırken mutlaka kasabları tercih etmeli. Çekilen eti görmeden hazır kıyma kesinlikle almamalıdırlar. Hazır çekilmiş ve sokak ve çeşitli yerlerde satılan kıymaların sağlıklı değildir.
İÇİNDEKİLER' BÖLÜMÜNÜ İNCELEYİN
Aldığımız gıdalarda hangi renklendiricilerin kullanıldığını nereden bilelim?' diye soranlara Uyar şu yanıtı veriyor: "Mutlaka gıda maddelerinin etiketine bakın. Etikette hangi katkı maddesinin hangi amaçla kullanıldığı yazmaktadır. Örneğin; bir alkolsüz içecekte içindekiler bölümünde şu ifadeleri bulabilirsiniz: İçindekiler: Su, şeker, kola üzütü, renklendirici (E160a) gibi. Katkı maddeleri uluslararası E kodu ile gösterilir." dedi.
Bekir DURAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.