CHP’li heyet esnaf ve üreticinin sorunlarını dinledi

CHP’li heyet esnaf ve üreticinin sorunlarını dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir dizi ziyaret için Samsun’a gelen CHP’li heyet, kentteki esnaf ve üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıl dönümü Samsun’da hafta boyu devam eden özel programla kutlandı. Kutlama programı için Samsun’a gelen CHP Grup Başkanvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gölge Tarım Bakanı Erhan Adem ve beraberindeki heyet Samsun’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. CHP’li heyet, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren üretici ve esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

chp-101-yil-donumunde-halkin-arasinda-8.jpeg

ÇİFTÇİDEN PROTESTO
CHP’li heyet ilk olarak Bafra, Terme, Çarşamba ilçelerindeki sebze, fındık, çeltik ve kivi üreticilerini ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve partililerin katıldığı ziyaretlerde Bafra Fener ve Koşu mahalleleri, Terme ilçesindeki Muratlı Mahallesi, Çarşamba’daki üreticiler, taban fiyatları nedeniyle mahsullerini çok ucuza sattıklarını söyleyerek dert yandılar. Terme’deki fındık üreticileri, hükümetin tarım politikalarını fındık çuvallarını sokağa dökerek protesto etti. Kentteki esnaf da girdi fiyatlarındaki artış ve tekelleşme nedeniyle kepenk indirdiklerini belirterek, geçim sıkıntısı yaşadıklarını söylediler. Yaşanan sorunları İlkadım Ömer Halis Demir Salonu’nda gerçekleştirilen programda dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Doç Dr. Gökhan Günaydın ve CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gölge Tarım Bakanı Erhan Adem, üreticinin feryat ettiğini belirterek uygulanan tarım politikalarını eleştirdi. Üretimin durma noktasına geldiğinin vurgulandığı programda, tarımı destekleyecek adımların bir an önce atılması gerektiğine dikkat çekildi.

BAŞKAN TÜRKEL’E ZİYARET
CHP Grup Başkan Vekili Doç Dr. Gökhan Günaydın, CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gölge Tarım Bakanı Erhan Adem, Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Genel Başkan Yardımcısı Gölge Dışişleri Bakanı Prof. Dr. İlhan Uzgel, CHP Parti Meclis Üyesi Nazan Güneysu, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve İl Yönetim Kurulu üyeleri Atakum Belediye
Başkanı Serhat Türkel’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Türkel, belediyenin çalışmaları ve Atakum’da hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

chp-101-yil-donumunde-halkin-arasinda-10.jpeg

SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞİMDE ENGEL
CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Sağlık Bakanı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve partililer Canik ilçesinde yapımı devam eden Samsun Şehir Hastanesi’ni ziyaret ettiler. Şahbaz, hastane önünde yaptığı açıklamada şehir dışında inşa edilen şehir hastanelerin sağlık hizmetine ulaşmada sorun yaratacağına dikkat çekerek “Samsun Şehir Hastanesi neredeyse tamamlanmak üzere. 1200 yataklı planlanan bir hastane yapılıyor. 1200 yataklı olduğunu düşünürsek, günde en az 20-25 bin kişinin buraya gelip çalışması ve tedavi için hizmet almak üzere ulaşım gereksinimi var. Fakat şu anda, henüz yol yok. Buraya tramvay hattı yapılması planlandığını biliyoruz. İhalesi yapıldı. 2025 yılından itibaren 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bu kadar süre içerisinde, 20-25 bin kişi buraya nasıl ulaşacak? Henüz bu bölgeye toplu ulaşım mümkün değil. Burası böyle bir hastane yapımına ne kadar uygundur bunu sorguluyoruz. ‘Önce hastane yap sonra yol yap’ zihniyetiyle sağlık hizmetinin verilmeyeceğini ifade etmek istiyoruz.” cümlelerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.