"ÇİFTÇİ, ÜRETİMİ DURDURMA NOKTASINA GELDİ"

"ÇİFTÇİ, ÜRETİMİ DURDURMA NOKTASINA GELDİ"
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Zaten imkansızlıklarla boğuşan çiftçimiz, üretimi durdurma noktasına geldi" dedi.

Yaşar, Türkiye'nin önemli tarım alanlarından birine sahip olan Çarşamba'da çeşitli ziyaretlerde bulunarak çiftçinin durumunu yerinde gördü.İl Başkanı Recep Güleroğlu, Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı, Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin ve parti üyeleri ile birlikte covid-19 virüs salgını sonrası çiftçinin yaşadığı mağduriyeti değerlendiren Yaşar, "Yıllardır söylüyoruz, uyarıyoruz demiyorum artık. Ancak Covir-19 virüs salgını ve sonrasında yaşanan mağduriyetleri çözümleriyle birlikte tüm parti mensuplarımızla anlatmaya çalışmaktan dilimizde tüy bitti. Bu süreç daha fazla çözümsüz kalırsa esnafımızın büyük bir kısmının kepenk kapatma aşamasına geldiği gibi çiftçimiz de üretimi durdurma noktasına gelmiştir. Bir an önce umut verecek somut çözümler sunulmalıdır." dedi.Çiftçi sorunlarının önceliğinin öneminin bir kez daha altını çizerek iktidara acil destek çağrısında bulunan Yaşar, "Maalesef bu süreçte bir ülkenin temel ihtiyacının gıda, gıdanın da temel kaynağının tarımdan geçtiğini her fırsatta tarımı bitirme noktasına getirenlere anlatmaya çalıştık. Uzun zamandır önemi azaltılan ve dışa bağımlı hale getirilen tarımın ne denli önemli bir yere sahip olduğunu fark etmişlerdir diye umuyoruz. Şayet üreticiye bütün bu yaşananlara rağmen halen sahip çıkılmaz veyahut geç kalınırsa bedelini zaten ekonomik anlamda nefes almakta zorlanan bu millet öder. Aç kalırız, dışa bağımlı kalırız. İşte o zaman eyvah demek para etmez" diye konuştu.Ege ve Akdeniz bölgelerindeki çiftçilerin bütün bu olumsuzluklar üzerine bir de afetle boğuştuğunu da hatırlatan Yaşar, çiftçi sorunlarına partisinin de üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu olduğunu ifade ederek, bu konuda partisinin sunduğu çözüm önerilerini de şöyle sıraladı:

ftci-uretimi-durdurma-noktasina-geldi.jpeg

*Çiftçilerimize acilen nakit desteği sağlanmalıdır.
*Mağdur olan üreticilerimizin Ziraat Bankası'na ve Tarım Kredi Kooperatifleri‘ne olan borçları faizsiz bir şekilde ötelenmeli, dönem sonunda da uygun ödeme koşulları sağlanmalı
*Çiftçimizin TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) sigortası kapsamına girmeyen, aşırı sıcak ve fırtınadan kaynaklanan zararları da poliçelere dahil edilmeli, ortaya çıkan zarar tespit edilip devletimiz tarafından karşılanmasını sağlanmalı.
*Ege ve Akdeniz bölgelerimiz, tarımsal üretimi açısından acilen afet bölgesi ilan edilmeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.