Çile dolu bir yıl olarak hafızamıza kazıdık

Çile dolu bir yıl olarak hafızamıza kazıdık
Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Necati Yusufoğlu, ‘‘Biz millet olarak bu yılı yoksullukla, fukaralıkla mücadele gücü kalmamış, çile dolu bir yıl ve Ak Parti hükümetinin bu kesimleri unuttuğu bir yıl olarak hafızamıza kazıdık’’ dedi.

Saadet Partisi Ekonomik ve Sosyal İşler Başkanı Necati Yusufoğlu, 2024 yılı ekonomik verileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ağır vergilerin ve zamların milletin belini büktüğünü söyleyen Yusufoğlu, 2024 yılında bütçe açığının 1 trilyon 74 milyar lira olduğunu, 2025 yılı için bu açığın 1 trilyon 931milyar lira olacağı tahmin edildiğini belirtti.

İĞNEDEN İPLİĞE ACIMASIZ AĞIR VERGİLER VE ZAMLAR
2025 yılında bütçe açığının kapatılması için yeni vergi ve zamların sağanak gibi yağacağını öne süren Yusufoğlu, ‘‘Tıpkı bu sene olduğu gibi, iğneden ipliğe acımasız ağır vergiler ve zamlar milletin belini bükmüştür. Üretim ve yatırımların olmadığı, mevcut istihdam sahaları olan fabrika ve tesislerin yangından mal kaçırırcasına peşkeş çekilerek devre dışı bırakıldığı bir ülke ekonomisini aslında konuşmaya bile gerek yoktur ancak durum tespiti yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET BORÇLANMA POLİTİKALARINA DEVAM EDECEK
Ülke sanayicisinin, esnafının, çiftçisinin, çalışanının, emeklisinin, dul ve yetiminin memnun olmadığı, daha başka bir deyimle doyurulamadığı bir ekonomisinin içine düşürüldüğü sıkıntının tüm kesimleri derinden etkilediğini kaydeden Yusufoğlu, ‘‘Fakir fukarayı EYT’li, emekli vel hasıl tüm çalışan kesimi yoksulluğa terk ederek adeta bütçenin üzerinde kambur olduğunu dahi açıklamadan kaçınmamışlardır. Bizler açlık ve yoksulluk altında perişan olan kesimler olarak bu Hükümetten asgari ücret belirleme komisyonu yerine birde azami ücret tespit komisyonunun kurulmasını çok arzu ederdik. Uygulanan yanlı ve yanlış ekonomik politikalar nedeniyle geçim sıkıntılarının ve yoksullukların konuşulmadığı yıllara hasret bırakıldı bu millet. Bu hükümet sayesinde zengin daha zengin, fakir daha da fakirleştirilmiştir. 2025 yılı bütçe tahminlerine bakıldığında, yatırımların yapılamadığı, büyümenin çok yavaşladığı, işsizliğin arttığı ve ücretlerdeki düşüşün, gerilemenin devam edeceği ve hükümetin borçlanma politikalarına devam edeceği anlaşılmaktadır. Üretimine kota uygulaya, tarım arazilerini imara açan rant sevicisi bu hükümet israfta sınır tanımayarak itibarından tasarruf olmaz sloganı ile ülkeyi ve nüfusun kahir ekseriyetini perişan etmiştir’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.