ÇOCUK ORTODONTİ KAÇ YAŞINDA BAŞLAR?
Dişler sadece ağız sağlığını etkilemekle kalmayıp tüm sağlığımızı etkileyen kilit noktalardan biridir. Yanı sıra güzel dişler gülümsememiz için de önem arz eder. Yaş sınırları olmadan güzel bir gülüşe sahip olmak özgüveni dolayısıyla da kişinin psikolojisini olumlu yönde etkileyen unsurlardan biridir. Dişlerin güzel görünmesi ve sağlığımızı pozitif yönde etkilemeleri için ağız bakımı alışkanlığı küçük yaştan itibaren kazanılmalıdır. Bu alışkanlığın kazanılmadığı veya yeterince önem verilmediği durumlarda dişlerde ciddi zedelenmeler, kırıklar, çürükler ve uzun vadede diş kaybı meydana gelebilmektedir. Bununla birlikte düzenli ağız bakımı yapsak bile iskeletimizdeki doğuştan gelen problemler, çene yapısına bağlı kişinin alt çenesinin ileride veyahut geride konumlanması, hastaların doğal çene yapısında gelişen uyumsuzluklar, diş dizilimimizdeki çapraşık, fazla bitişik, ayrık ya da fazla büyük/küçük olmaları gibi sorunlar gülümsememizi ve sağlığımızı derinden etkileyen sağlık problemleridir. Bu problemlerin ortadan kaldırılması ve daha sağlıklı gülümsemeler elde edilmesi için ortodonti anabilim dalı pek çok farklı teknoloji geliştirerek bugün hizmet vermektedirler.
Çocuklarda ise durum daha çok önem arz eder. Yapısal bozukluklar dişler sıralanmaya başlandıktan sonra çok fark edilmese de ilerleyen dönemde süt dişlerinden sonra gelecek olan kalıcı dişlerin sağlığı hakkında önemli ipuçları verebilmektedirler. Erken yaştan itibaren düzenli olarak gerçekleştirilen diş kontrolleri çocuklarımızın sağlığı için yapılabilecek en doğru yatırımlardan biridir. alanı bu konuda sizlere yardımcı olmaktadır.
Çocuklarda dişlerin çıkmasından sonra diş sağlığı yakinen takip edilmelidir. Olası problemlerin önüne geçmek için erken yaşlarda başlanan ortodontik tedaviler çocukların dişlerinin düzgün ve sağlıklı çıkmasını sağlar. Çocukların 7 yaşından itibaren ortodontik tedaviye başlamaları uygun görülür. En erken 7 en geç 12 yaşına kadar çocuk ortodontisi yapılabilmektedir. Tedavi süreçleri 1 yıl ile 3 yıl arasında çocuğun sorununa göre değişmektedir.
Detaylı bilgi için sitesini inceleyebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.