Çocuklar, güzel ahlakı yarışarak öğrenecek

Çocuklar, güzel ahlakı yarışarak öğrenecek
Hz. Peygamber'in 'Ben, ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim' hadisini örnek alan bir girişimci, çocuklara güzel ahlakı öğretmek için aile oyunu hazırladı.

'Güzel Ahlak Yarışı' adlı oyunla çocuklar, aile terbiyesinden arkadaşlarıyla nasıl ahlaki davranışlar içerisinde olması gerektiğine kadar birçok konuda bilgi ediniyor. Uygulamalı eğitimle çocuklar eşya düzeltmek, anne babalarına sevgi göstermek, su getirmek, el öpmek, bayramlaşmak, selamlaşmak gibi birçok ahlaki kuralı uygulayarak öğreniyor. Cennet Bahçesi, Nur Çocuk, Osmanlı Satrancı, Kızma Mübarek gibi sevilen birçok aile oyununu hazırlayan Ankaralı girişimci Adnan Güneş, oğlu Adnan Ali Güneş'in verdiği sokaktaki çocukların terbiyeli olması fikriyle yeni bir oyuna imza attı. Birçok kişinin aile ziyaretleri ve sokakta karşılaştığı ahlaki yoksunluklarının kendisini bu oyuna yönlendirdiğini belirten Adnan Güneş, hedef kitlelerinin 5 - 12 yaş arasındaki çocuklar olduğunu bildirdi. Küçük yaşlarda edinilen ahlaki davranışların daha kalıcı olduğuna vurgu yapan Güneş, "Bu oyun aileyi televizyon ve bilgisayara mahkum olmaktan kurtaracak. Artık yemekte bile bir araya gelmekte zorlanan aileler bu tür eğlenceli ve eğitici oyunlarla hem güzel bir akşam geçirecek hem de çocuklar ahlaki değerleri öğrenecek. Çünkü dinimiz ahlaka çok önem veriyor. Peygamber Efendimiz 'Ben, ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim' diyor. Ayrıca Efendimiz 'Kimin bir çocuğu varsa ona karşı çocuklaşsın' diyor." dedi. Hz. Muhammed'in bir babanın evladına en güzel hediyesinin güzel ahlak olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Güneş, Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin de 'Bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli bir dersi imanı almazsa, sonra pek zor ve müşkil bir tarzda İslamiyet ve imanın erkanlarını ruhuna alabilir' dediğine dikkat çekti. Oyun sayesinde çocukların sosyalleşeceğini, içe kapanıklıktan kurtulup kendilerini doğru ifade edebileceklerine de vurgu yapan Güneş, "Güzel Ahlak Yarışı oyunu çocukların temel ahlaki eğitimlerinin yanı sıra karakter gelişimlerine destek olacak şekilde hazırlanmış, uygulamalı, çok eğlenceli ve eğitici bir oyun. Güzel ahlaklı insanlar herkes tarafından sevilirken, kötü ahlaklı insanları ise kimse sevmez, herkes onlardan kaçar. Dünyada ve ahirette mutlu ve huzurlu olmanın yolu güzel ahlaklı olmaktan geçiyor. Hoşgörülü olmayı, belalar karşısında sabretmeyi, yalan söylememeyi, daima doğru olmayı, merhamet, şefkat ve alçakgönüllülük gibi güzel ahlakları çocuklara öğretmek hem bireylerin hem de toplumun huzuru ve mutluluğu için çok önemli." açıklamasında bulundu.
Oyunun çocukların seveceği şekilde dizayn edildiğini vurgulayan Güneş, oyunda üst sıralara çıkmak için merdivenlerin, ceza alınması durumunda da geriye gitmek için kaydırakların bulunduğunu dile getirdi. Güneş, çocukların ceza aldıklarında üzülmemeleri için en sevdikleri oyuncaklar arasında yer alan kaydırakları kullandıklarına dikkat çekti. Cennet Bahçesi, Nur Çocuk, Osmanlı Satrancı, Kurtuluş Savaşı, Sevgili Peygamberim, Kızma Mübarek gibi birçok oyunu Anadolu insanı ile buluşturduğunu aktaran Güneş, yeni oyunlarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.