Çocuklar kano heyecanı yaşadı

Çocuklar kano heyecanı yaşadı
Bu yıl ilki düzenlenen Terme Amazon Kano Festivali büyük bir coşku ile gerçekleşti. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “çocuklarımız muhteşem bir doğanın içinde harika bir gün geçirdi.

Terme Belediyesi tarafından organize edilen festivalde yüzlerce çocuk ilk kez kano kullanmanın heyecanını yaşadı. Çevre illerden birçok kano kulübünün desteği ile organize edilen festivalde kanocular çocuklara Simenit Gölü çevresindeki kanallarda doğa ile baş başa kano gezisi yaptırdı.

img-20240629-wa0028.jpg

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul festivalin yapıldığı bölgenin önemine dikkat çekerek, “Gölyazı, doğal yapısı ve birçok farklı endemik bitki türüne ev sahipliği yapan denizin hemen yanı başında iki farklı gölden ve bu gölleri birbirine bağlayan kanallardan oluşan muhteşem bir yer. Bu güzellikler kano sporu için de çok uygun. Kano sporunun ilçemizde gelişimi için başlattığımız çalışmalar neticesinde bu festivali yapmaya karar verdik. Amacımız çocuklarımızın kano sporu ile tanışmasını sağlamaktı. Bu gün bu alanda yüzlerce çocuk kanoya binmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz” ifadelerine yer verdi.

img-20240629-wa0045.jpg

Başkan Kul ayrıca bu yıl ilk kez düzenledikleri festivalin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini ifade ederek, “Belediyemiz ve çevre illerden bizlere destek veren kulüplerimiz ile birlikte harika bir festivale imza attık. Önümüzdeki yıllarda festivalimizi daha da kapsamlı bir hale getirerek, önce ulusal daha sonrasında da uluslararası bir festival haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu yıl festivalde emeği geçen bütün kulüplerimize teşekkür ederim.” dedi.

img-20240629-wa0097.jpg

Festivalin oluşum sürecinde festivalin önemli paydaşlarından olan Ordu Kano Kulübü Başkanı Mustafa Sarıkaya, “Ordu Kano Kulübü olarak sürekli Gölyazı bölgesinde kano organizasyonları düzenliyorduk. Sonrasında Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul ile tanıştık ve Terme için de kano sporunun ilk adımlarını atarak, Terme Amazon Kano Kulübümüzü kurduk ve bu gün de muhteşem bir festivale imza atarak Termeli çocukları kano ile tanıştırdık. Festivalimiz bölgenin en büyük kano festivali oldu. Bizim asıl amacımız çocuklarımız, onların doğa ile tanışması ve doğanın eğitimlerinin bir parçası olduğunu görmeleri. Festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.