Çocuklardaki iştahsızlığa çözüm

Çocuklardaki iştahsızlığa çözüm
Çocuklardaki iştahsızlık ebeveynlerin çözüm bulmakta en çok zorlandıkları sorunlardan biri olduğu için hemen hemen her anne ve baba bu sorundan sıkça yakınırlar.

Peki çocukların iştahını arttırmak için ebeveynler nasıl bir yol izlemeli, çocuklarına beslenme alışkanlığını nasıl kazandırmalı ve çocukların yemek yemeyi sevmesi için ne yapmalıdır?

Anne ve babalar çocuklarının iştahını arttırmak için öncelikle doğru besinleri seçmeye özen göstermelidirler. Çocukların beslenme programlarında hem onları seveceği hem de sağlıklı besinler yer almalıdır. Çocuklarda 8-9 aylıkken başlayan iştahsızlık sorunu genellikle okul yıllarına kadar devam eder ve çözüm bulunmadığı müddetçe çocuklar yanlış beslenme alışkanlığı kazanır.
Çocuklarda iştahsızlık problemine ailelerin yaklaşımları çok önemlidir. Eğer ki anne babalar bir elinde tabak bir elinde kaşık ile çocuğun arkasında koşuyorlarsa bu davranışları çocuklarını hem yemek soğutur hem de çocuk bu şekilde beslenme alışkanlığı kazanır. Çocuğunuzun iştahsızlığını ortadan kaldırmak için doğru davranışlar sergilemeye dikkat etmelisiniz.
Çocuklardaki iştahsızlığın altında sağlık sorunu yatıyorsa bu konuda aileler duyarlı davranıp sağlık sorununun ortadan kaldırılması için hekime başvurmalıdırlar. gribal enfeksiyonlar, idrar yolu enfeksiyonları, viral bağırsak enfeksiyonları, viral hepatitler, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlar, tüberküloz, kronik enfeksiyonlar, gastrik reflü, kronik böbrek hastalıkları, kalp veya karaciğer hastalıkları ve bazı doğumsal metabolik hastalıklar gibi sağlık problemleri tedavi edilmediği müddetçe çocuklarda ki iştahsızlık ortadan kalkmaz.
Çocukların iştahını arttırmak için;

Yeni tarifler deneyin
Sabırlı olun
Çocuklara enerji veren, gelişimlerini sağlayacak gıdalardan hazırlanan besinleri yedirin.
Sofraya hep birlikte oturma alışkanlığı kazandırır. Yemek sofrada yenir mesajı verin.
7. aydan itibaren yiyecekleri çatalları ezip yumuşatarak yedirin.
1 yaşından sonra kontrollü bir emzirmeye geçin.
Çocuğa beslenme konusunda örnek davranışlar sergileyin.
Yemek öncesi abur cuburdan uzak tutun.
Israrcı olmayın, sabırlı davranın.
Oyun oynatarak yemek yeme alışkanlığından vazgeçin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.