Dar gelirlinin vazgeçilmezi: Simit

Dar gelirlinin vazgeçilmezi: Simit
Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, Samsun'da simit üretim yerlerinin hijyen ve temizlik kurallarına tamamen uygun bir şekilde hareket ettiğini söyledi

Yiğit, "Esnafımız kurallara uyuyor. Biz de denetimlerimizi düzenli ve sıkı bir şekilde yapıyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Samsun halkı gönül rahatlığıyla simit yiyebilir" ifadelerini kullandı.

SİMİTTE BÜYÜK BİR PAZARA SAHİBİZ

Simit üretim yerlerinin denetlendiğini ve ''merdiven altı'' olarak tanımlanan simit üretiminin söz konusu olmadığını söyleyen Başkan Ali Yiğit, gündemde yer alan pekmez yerine karamelize şeker ve Çin'den getirtilen küflü susam ile üretilen simitlerin ucuza mal edilerek piyasaya sürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yiğit, Samsun'un simit tüketiminde büyük bir pazara sahip olduğunu belirterek simidin bazen ''sabah kahvaltısı'' bazen ''öğle yemeği'' niyetine tüketildiğini ifade etti.

SAMSUN'DA MERDİVEN ALTI SİMİT OLMAZ

Simitçiler, Pastacılar ve Börekçiler Odası'nın simit için belirli bir gramaj belirlediğini ifade eden Yiğit, simidin 70 gramın altında satılmasının "hırsızlık" ve "tüketicinin malını çalma" anlamına geldiğini söyledi. Yiğit, "Samsun'da bulunan tüm fırın ve pastaneler sıklıkla denetimden geçiyor ve bu tarz yasal olmayan ve insan sağlığını tehdit edecek üretim şeklinin Samsun'da yapılması mümkün değil. Samsunlular gönül rahatlığıyla simitlerini yesinler. Samsun'da 1 TL'ye 3 simit olur ama merdiven altı üretim olmaz. Samsun esnafı insan sağlığıyla oynamaz" diye konuştu.

Cihan ERCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.