Depozito iade sisteminde yeni dönem

Depozito iade sisteminde yeni dönem
Depozito Yönetim Sistemi çalışmalarında sona gelindi.

Sıfır atık projesini hızlandırmak için önemli bir adım atıldı. 1 Ocak 2025'te başlayacak olan proje kapsamında şişe ve kutu başına ücret ödenecek. İadeler için 5 binden fazla nokta oluşturulması planlanıyor.

Uygulama kapsamında olan kutu ve şişeler
Yeni dönem 2025 yılında başlayacak. Uygulama kapsamına giren şişe ve kutular da belirlendi. Bunlar tek kullanımlık ambalajlı; kaynak suları, alkolsüz içecek, meyve suları, şarap, doğal mineral suları, sporcu ve enerji içecekleri, süt ve süt ürünlerinin ambalajları geri dönüşüme girecek olanlar arasında.

5 bin iade noktası kurulacak
Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, uygulamanın ilk etabında 5 bin noktada iade sistemi kurulacak. Bu noktalar millet bahçeleri, belediyeler, marketler, alışveriş merkezleri, oteller, kafeler, üniversiteler gibi kolay ulaşılabilir ve halka açık alanlara kurulacak.

İadeler e-cüzdanda toplanacak
İade edilen kutu ve şişeler 25 kuruş karşılığında toplanacak. Ödemeler ise, Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın altyapısı üzerinde açılacak olan "e-cüzdan" hesaplarında birikecek. Yapılan iadeler alışverişlerde kullanılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.