Derin dondurucuya olan talep iki kat arttı
Kaysu-Kleo Dayanıklı Tüketim Malları ve Soğutma Sistemleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Filiz, yaz döneminde derin dondurucu satışlarının iki kat arttığını söyledi. Metin Filiz, son zamanlarda derin dondurucu kullananların sayısındaki artışı, kışın tüketilebilecek yiyeceklerin en iyi şekilde muhafaza yönteminin derin dondurucular olmasına bağladı. Filiz, insanların artık her meyve ve sebzeyi mevsiminde yemek istediği yönünde taleplerle karşılaştıklarını, kış aylarında üretilen özellikle meyve sebzelerin hormonlu olması nedeniyle tüketmediklerine dair söylemleri çok duymaya başladıklarını anlattı. Eskiden insanların ışık almayan bir oda, kaya oyması gibi mekanı kiler olarak kullandıklarını aktaran Filiz, şu bilgileri verdi: Geçmişte kullanılan kilerler artık günümüzde, apartman kültüründe kullanılması mümkün olmuyor. O nedenle insanlarımız derin dondurucu alıyor ve kullanmaya başlıyor. Kilerde saklanabilecek bazı yiyeceklerin olmasına karşın birçok yiyecek soğuk havada muhafaza edilerek korunması gerekiyor. Bunun için en uygun ortam ve sistem derin dondurucu. Özellikle yaz aylarında Temmuz, Ağustos ve Eylül'de derin dondurucu talepleri üst seviyeye çıkıyor. Bu sadece bizim ülkede değil, İhracat yaptığımız birçok ülkede bu şekilde taleple karşılaşıyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.