Diş estetiğinde yükselen trend: Görünmeyen diş telleri
Düzensiz dişlerin tek sağlıklı çözümü olan diş tellerine ise özellikle ilerleyen yaşlarda estetik kaygılardan dolayı sıcak bakılmıyor. Ancak, ünlü isimlerin de tercih ettiği, lingual tedavi olarak adlandırılan görünmeyen diş telleri sayesinde, bu sorunun önüne geçiliyor.
Diş tellerinin, dişlerin ön yüzeyi yerine, iç tarafına yapıştırılarak uygulandığı lingual ortodonti tedavisi ile estetik kaygıları yüksek olan hasta grupları, dış görünüşlerinden ödün vermeden hayallerindeki dişlere kavuşabiliyorlar. Lingual tekniği Türkiye'de profesyonel anlamda uygulayan isimlerden biri olan Dr. Cem Caniklioğlu, bu yöntem ile hastaların tedavi süreçlerini gerek estetik gerekse psikolojik anlamda daha pozitif geçirdiklerini belirtiyor.
Kişiye özel tedavi
Avrupa Lingual Ortodonti (ESLO) ve Dünya Lingual Ortodonti (WSLO) derneklerine üye iki Türk isimden biri olan Dr. Caniklioğlu, lingual ortodonti tedavisinin kişiye özel olduğunu ve görünmeyen diş tellerinin muhakkak laboratuvar ortamında hazırlanması gerektiğinin altını çiziyor. Caniklioğlu bu aşamayı; Hastadan alınan çene kalıbı laboratuvara gönderiliyor, braketler hastanın çene kalıplarındaki dişler üzerine yerleştirilerek ayarlanıyor ve hastanın ağzına yapıştırılıyor. Bu sayede herhangi bir uyum sorunu yaşanmıyor. şeklinde anlatıyor.
1970'li yıllarda Amerika ve Japonya'da ortaya çıkan ve dünya genelinde 1980'li yılların ortalarına doğru yaygınlaşan lingual tedavi, o dönem Türkiye'de yeterli sayıda ortodontist olmamasından dolayı, ülkemizde uygulanamamış. 2000'li yılların başında lingual ortodonti alanında uzmanlığını tamamlayarak bu alanda çalışmalarına devam eden Dr. Cem Caniklioğlu, o dönem diş teli taktırmak istemeyen birçok kişinin tedavi olmadığını söylüyor.
Günümüzde ise bu tedavi yöntemi ünlü isimler başta olmak üzere, çalışan kesim ve kusursuz dişlerin yüz estetiğinin en önemli unsurlarından olduğunu bilen kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.