Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" kapsamında doğa yürüyüşü düzenledi.

Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜBAM) tarafından organize edilen yürüyüşe, Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar, OMÜBAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, sigaranın zararları konusunda toplumsal bilincin artırılmasına yönelik gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında, sağlıklı yaşam ve sigarayı bırakma konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve katılımcılara tütün kullanımının zararları hakkında farkındalık kazandırıldı.

dsc-1532.jpg

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Sigarasız Bir Gelecek
Farkındalık etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, sigarayı bırakmak isteyen bireylere sağlık merkezlerinde danışmanlık hizmeti sunduklarını hatırlatarak, herkesi sağlıklı bir yaşam için sigarasız bir geleceğe adım atmaya davet etti. Yürüyüşün ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin ALTIN, merkez yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Kemal Özcan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünal ve Öğ. Gör. Dr. Uğur Kaçmaz ile birlikte OMÜ Sigara Bırakma Polikliniği ziyaret edildi. Ziyarete OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen ve yönetim ekibi eşlik etti. Ziyaret sırasında OMÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bektaş Murat Yalçın, polikliniğin işleyişi, yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. OMÜ Sigara Bırakma Polikliniği'nde 2015'ten bugüne kadar 10 bin kişiye hizmet verdiklerini bildiren Yalçın, "10 bin hastaya gerekli psikolojik danışmanlık ve medikal ilaç desteğinde bulunduk, verdiğimiz ilaçlar tamamen ücretsiz.

dsc-1619.jpg

Bu, devletin sağlamış olduğu bir imkan. Normalde bize gelen hastalar ortalama 3 ay kadar takip ediliyorlar. Bu süreçte onlara gerekli psikolojik destekten sonra gerekirse de medikal destek tedavisi veriliyor. Ortalama başarı şansı da 1 yıl içinde yüzde 30 civarında oluyor." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.