Dondurulmuş gıdaların ambalajına dikkat edin

Dondurulmuş gıdaların ambalajına dikkat edin
Uzmanlar, mahalle aralarında soğutucu içinde saklanan dondurma gibi gıdaların, eriyip tekrar donduğunda sağlık için çok zararlı mikroplar içeren ürünler haline geldiğini söyledi.

Dondurma satın alırken ambalajının yüzeye yapışık olmamasına, kapalı olan kutular içerisindeki dondurmalarda şekil bozuklarının bulunmamasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini kaydedenTekirdağ Çorlu Şifa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Hafizoğlu ''Yaz ayların vazgeçilmez tadı dondurmaların bilinçli ve güvenilir yerlerden yapılması gerekir. Dondurmayı tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, dondurmanın sağlıklı ve hijyenik kurallara uygun olarak hazırlanmış olmasıdır. Aksi takdirde çiğ veya pastörize edilmemiş sütten üretilen dondurma insanlarda Brusella hastalığına neden olabilir. Bu nedenle, sokakta satılan, kaynağı bilinmeyen ve hijyenik koşullarda üretimi sağlanmayan ürünlerin tüketimi sağlık için risk oluşturabilir. Bu nedenle dondurma tüketirken hangi koşullarda üretildiğini bilmek çok önemlidir. Ayrıca dondurma satın alırken ambalajının yüzeye yapışık olmamasına, kapalı olan kutular içerisindeki dondurmalarda şekil bozuklarının bulunmamasına özellikle dikkat edilmesini gerekir. Dikkat edildiğinde yararlı bir besin maddesi olan dondurmayı hem keyifle çocuklarınıza yedirebilir hem de beslenmesine renkli bir katkı sağlayabiliriz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.