Dondurulmuş gıdaların ambalajına dikkat edin
Dondurma satın alırken ambalajının yüzeye yapışık olmamasına, kapalı olan kutular içerisindeki dondurmalarda şekil bozuklarının bulunmamasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini kaydedenTekirdağ Çorlu Şifa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Hafizoğlu ''Yaz ayların vazgeçilmez tadı dondurmaların bilinçli ve güvenilir yerlerden yapılması gerekir. Dondurmayı tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, dondurmanın sağlıklı ve hijyenik kurallara uygun olarak hazırlanmış olmasıdır. Aksi takdirde çiğ veya pastörize edilmemiş sütten üretilen dondurma insanlarda Brusella hastalığına neden olabilir. Bu nedenle, sokakta satılan, kaynağı bilinmeyen ve hijyenik koşullarda üretimi sağlanmayan ürünlerin tüketimi sağlık için risk oluşturabilir. Bu nedenle dondurma tüketirken hangi koşullarda üretildiğini bilmek çok önemlidir. Ayrıca dondurma satın alırken ambalajının yüzeye yapışık olmamasına, kapalı olan kutular içerisindeki dondurmalarda şekil bozuklarının bulunmamasına özellikle dikkat edilmesini gerekir. Dikkat edildiğinde yararlı bir besin maddesi olan dondurmayı hem keyifle çocuklarınıza yedirebilir hem de beslenmesine renkli bir katkı sağlayabiliriz.'' dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.