Eczacılık ''köklerine'' mi dönüyor?

Eczacılık ''köklerine'' mi dönüyor?
Eczacılar ne yapmalı? "Hasta odaklı eczacılık" anlayışının üyesi olarak kalmalı mı? Eczanelerini satış noktası'ndan, bakım noktasına dönüştürmeleri mümkün mü?

İlacın kısa tarihi

MÖ 2000: Al. bu kökü ye.
MS 1000: 0 kök kötü. Gel. bu duayı oku.
MS 1850: 0 dua batıl inanç. Al, bu iksiri iç.
MS 1940: 0 iksir yılan yağı. Al, bu hapı yut
MS 1985: 0 hap etkisiz. Gel, bu antibiyotiği al.
MS 2000: 0 antibiyotik işe yaramaz. Al, bu kökü ye (Anonim)
Tedavinirı tarihi insan neslinin yaratılışıyla birlikte köklerle (şifalı bitkiler) başladı; dualarla, iksirlerle, büyü­lerle, yogalarla, perhizlerle, basit ve mürekkep bitkisel karışımlarla devam etti.Bu süreçler, doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde ve tüm medeniyetlerde bölgesel
farklılık­larla devam etti.

18. yüzyılın sonlarına gelindiğinde Batı tıbbında sıra dışı bir değişim yaşandı ve kimyasal ilaçların ezici hâkimiyetine kadar uzanan süreç başlamış oldu.
20. yüzyılın sonlarına gelindiğinde modern Batı tıbbı zafe­rini ilan edecekti ki geleneksel tıbbın sesi yeniden yükselmeye başladı ve "alternatif tıp" ya da "tamamlayıcı tıp" (CAM-complamental alternative medicine) gibi tanımlamalarla yeniden dünya tıp sahnesinde boy gösterir oldu. Bir diğer ifadeyle insanlık yeni­den "köklerine dönmeye başladı. Bu arayışın ve çabanın en önemli nedeni, modern tıbbın hak etmediği bir zaferi ilan etme çabasına karşın, insanları mutlu etmede ve beklenen başarıları elde etmede düşmüş olduğu âcizliktir.
Alternatif TIP disiplinleri
Fitoterapi, aromaterapi, homeopati ayurveda, hipnoz, akupunktur, feng-shui yoga, masaj, yaşam koçluğu, pilates, feldenkrais, termoterapi, ozonterapi, mezoterapi, kuru iğne terapisi vs.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.