Eğitimin Bitiminde Sertifikalarını Aldılar
Mavi Kuşak Bakım ve Yaşam Merkezi'nde çalışan 9 kişi dün 4 aylık çalışma zamanının son gününde sertifikalarını aldı.
İŞKUR Yaşlı Bakım Hizmetleri Kursu'ndan gönderilen Asu Suiçmez, Cemile Cin, Gökhan Gürel, HAbibe Akkoyun, Melahat İlhan, Rukiye Okumuş, Sevim Bilgin, Şengül Bahar ve Zeynep Oruç projenin bitmesiyle birlikte sertifikalarına kavuştu. İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçraslan, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemalettin Ak, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zeki Çelik ve Mavi Kuşak Bakım ve Yaşam Merkezi Fizik Tedavi Uzmanı Gülay Atik tarafından sertifikalarına kavuşan katılımcılar bu fırsatın kendilerine sunulmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
"İLKLERİ YAPMANIN PEŞİNDEYİZ"
Mavi Kuşak Bakım ve Yaşam Merkezi'nin Tıp Merkezi olarak hizmet vermeye devam ettiğini kaydeden Fizik Tedavi Uzmanı Gülay Atik, "Her geçen gün daha da büyüyüp, şimdi hizmetlerimize bir de Kadın Doğum polikliniği açarak devam edeceğiz. Hayallerimizin peşinden koştuk ve en iyi anlayabilceğimiz işlere odaklanıyoruz, bunu yaparken de Hekim olmamızın verdiği bilgi ve bilgilerin doğrultusunda hizmet sektöründe yeniler ve ilkler yapmanın peşindeyiz." şeklinde konuştu.
"HER ŞEYİN ANAHTARI GÜLEN YÜZ"
Sözlerine devam eden Atik, "Yaşlı veya hasta bakım hizmeti çok yönlü ve meşakkatli bir iştir. Bu işi meslek edinecek insanın öncelikle gönül sesi ile işini yapması gerekir ve bu şekilde hizmet verebilirler. Neden biliyormusunuz? Karşınızdaki kişi hem çocuğunuz hem büyüğünüz gibidir her an hangisinin karşınıza çıkacağını bilemezsiniz. Konuşurken, dokunurken, bakım yaparken, yıkarken, yedirirken, pansuman yaparken her zaman titiz davranmanız gerekir. Ama herşeyin anahtarı bir güleryüz tatlı bir sözdür. Ülkemizde çoğu meslek eğitimi teorik bilgiyle doldurulurve pratik yapılmadan diploma veya sertifika verilir ve "Sen bu işleri yapabilirsin" denir. Oysa ki gerçek hayat bu şekilde değildir. Her mesleğin ustasından öğrenilecek birçok ayrıntısı vardır ve gerçek de bu ayrıntılarda gizlidir. Tıp mesleğinde 5 sene okur 1 sene staj yapılır, uzmanlık için de en az 5 sene ihtisas yapılır. Bu yöntem her meslek kolunda olmalıdır düşüncesindeyim. Geçen yıl Milano Ticaret Odası'nı ziyaret ettiğimizde bizlere meslek okullarını tanıtmışlardı. Orada, 2 yıl teorik eğtiminden sonra 2 yıl mutlak işbaşı stajı yaptıklarını söylediler. Gerçekte bir sürü sertifikası olan fakat hiçbir deneyimi olmayan iş başvuruları ile karşılaşıyoruz ve gerçekten vasıflı çalışan bulmak çok zor. Bunun farkında olunca Mavi kuşak için bir iş başı eğitim programı yapmak istediğimizi anlatınca sayın İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan ile bir program oluşturabileceğimizi, iş birliği sağlayabileceğimizi düşündük. Müdür beyin büyük destekleri ile programımızı gerçekleştirdik ve gönülden çalışarak bu işi layıkı ile bu görevi tamamlayan 9 kiyişe sertifikalarını verdik." dedi. Onur EMİRZA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.