"EN ÖNEMLİ AKTÖRLERİ ARASINDA YER ALIYOR"
OMÜ Yaşam Merkezinde gerçekleşen iftar programı, Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. İftar programına; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gökhan Dürümlü, Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, akademik personeller ve aileleri katıldı. Ülkemizde yaşanan felaket sebebiyle yaşamını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitemiz yarım asrı doldurmak üzere olan köklü bir kurumdur. OMÜ, 1 Nisan 1975 yılında üç fakülte ile kuruldu. Ardından yapılanmasını hızlandırarak fakülte sayısını 20’ye, Meslek Yüksekokulu sayısı 12’ye, enstitü sayısını ise 2’ye çıkardı. Bu haliyle Üniversitemiz bölgenin en önemli aktörleri arasında yer alıyor. Alınan akreditasyonla birlikte fakültelerimizin gücü gün geçtikçe katlanıyor. Bölgede eğitimden ekonomiye, kültürden sağlığa birçok alanda katkıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
“OMÜ Vakfı’nı kuran yöneticiler ve bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz”
Rektör Ünal konuşmasına şöyle devam etti: “Kurumumuza vakıf üzerinden destek verenlerle birçok ortak çalışmalarda bulunduk. Fiziki mekânlarda vakıf ile ortak alanlar inşa ettik. İçinde bulunduğumuz mekân da bunlardan birisi. Bu nedenle geçmişte OMÜ Vakfı’nı kuran yöneticiler ve bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. 48. yıl dönümünde sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Böyle bir etkinliğin başlangıcında kurucu iradeye, bu Üniversitenin Samsun’da kurulmasını düşünen, emek veren, ahirete irtihal edenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Bırakılan bu mirası, bir adım daha ileriye taşımaya gayret ediyoruz.”
“Üniversite olarak topluma hizmet vermeye söz verdik”
OMÜ’nün sahip olduğu vizyona vurguda bulunan Prof. Dr. Ünal, Üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda üst sıralara yükselmesi için başlatılan, eğitim revizyonu ve Ar-Ge çalışmalarının altını çizerek şöyle devam etti: “Üniversitelerin; kendi geleceğini temin etmesi, kendi kaynaklarını üretmesi ve kendisinden beklenen bütün unsurları karşılayacak güçlü bir yapısının olması gerekiyor. Üniversite olarak gelecek planlarımızı stratejik bir şekilde masaya koyup, kendi geleceğimize yön veriyoruz. Geleceğimizin mirasçısı olan öğrencilerimizle; toplumumuza, bölgemize ve ülkemize katkıda bulunacağız. Temel hedefimiz topluma katkı sağlayacak eğitim sistemi kurmak. Stratejik programlar içerisinde en önemli alanın eğitim ve Ar-Ge revizyonu olduğunu düşünüyoruz. Üniversite olarak topluma hizmet vermeye söz verdik.”
“Araştırma üniversitesi olmayı hedefliyoruz”
Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitemiz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2022 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde, 2021 yılına göre 11 basamaklık bir sıçrayışla Türkiye’deki üniversiteler arasında 35'inci sıraya yerleşti. Ayrıca Üniversitemiz 2021 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından kurumsal akreditasyonu alan Türkiye’deki sayılı üniversitelerden biri oldu. Başarılarımızı artırarak araştırma üniversitesi olmayı hedefliyoruz.” dedi.
“Ülkemizin uluslararası rekabet gücüne katkı sağlayacak”
Üniversitenin bölgede ve ülkede etkin rol oynadığını vurgulayan Rektör Ünal, sözlerini şöyle noktaladı: “OMÜ, kurumsal gelişimini tamamlamış ve gelecek açısından sadece Samsun’da değil, kendi bünyesinden ayrılmış olan 4 farklı üniversite ile de diğer bölgelerde etkin rol alan bir üniversitedir. Özellikle de çevresiyle, fiziki imkânlarıyla kadrosunun vefakâr, sadıkane çalışmalarıyla; bölgenin ve ülkemizin uluslararası rekabet gücüne katkı sağlayacak güce sahip.” İftar programı hatıra fotoğrafı çekimin ardından tamamlandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.