Er-Kılıç, 2013e kader ürün çeşidini 24e çıkaracak
2006 yılında kurulduklarında bir çeşit menfez ve panjur üretirken bugün sekiz çeşit menfez-panjur çeşidine ulaştıklarını söyleyen Er-Kılıç Alüminyum firma sahibi Atıf Eroğlu, 2011 yılında başladığımız duşakabin montaj bağlantı elamanları konusunda Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Üretimini düşündüğümüz 24 çeşit duşakabin aksesuarından şu an beş çeşidinin üretimine başladık. Kalan diğer elemanları 2013 ortasına kadar üretimine geçmeyi planlıyoruz dedi.
Firmanın kuruluşunda üretecekleri ürünleri bölgeni ihtiyacını gözeterek seçtiklerini anlatan Eroğlu, üretimde çeşitliliği, rekabet güçlerini, pazar alanlarınıı ve müşteri sayılarını artırabilmek için 2009 ve 2011 yıllarında KOSGEB desteklerinden yararlandıklarını aktardı. Teknik kapasitelerini de artırdıklarının altını çizen Eroğlu, Duşakabin makarası ve plastik aksesuar üretimine başlayarak kapasitemizi artırmanın yanında piyasanın ihtiyaç duyduğu kaliteli ürünlerin satışını da gerçekleştirmeye başladık. Almış olduğumuz destekler sayesinde işletmemizin kâr oranı yüzde 30, çalışan personel sayısı yüzde 5 ve pazar alanımız yüzde 40 arttı açıklamasını yaptı.
İhracat için acele etmiyoruz
Ürünlerini başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere, Türkiye'nin diğer bölgelerine de pazarladıkları bilgisini veren Atıf Eroğlu, 125 adet bayileri olduğunu ifade etti. Günlük 250 adet panjur, 150 adet alüminyum panjurmatik, 7 bin 500 adet duşakabin makarası ve 10 bin adet plastik menfez köşesi üretim kapasitesine sahip oldukları bilgisini veren Eroğlu, İhracat konusunda çok acele etmiyoruz. Öncelikle ürünlerimizi Türkiye'de 'Melissa' markasıyla olgunlaştırmak istiyoruz şeklinde konuştu.
Tüketicilerin, en kaliteli ürünü en ucuz şekilde elde etmek istediğini dile getiren Eroğlu, sektörde sabit bir standardın olmadığından yakındı. Her sektörün sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için örgütlenmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, haksız rekabetin de firmaları zorladığını dile getirdi. Bulundukları alüminyum ve plastik sektöründe bölgesel olarak hammadde temini ve kalifiye eleman konusunda sıkıntın yaşandığını bildiren Eroğlu, Samsunlu işadamlarının yapacakları yatırımlarla en azından hammadde sorununa çözüm bulunabileceği görüşünü aktardı.
DENGE/EKONOMİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.