Erdoğan, terörle mücadele reformlarının sinyallerini verdi

Erdoğan, terörle mücadele reformlarının sinyallerini verdi
Sınır birliklerine büyük önem verdiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele reformlarının sinyallerini verdi

Terörle mücadelede yeni çalışmalar yürüttüklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlikte polisin kullanımının masada olduğunu söyledi. Demokratik açılımın süreceğini ifade eden Başbakan, Silvan'da 13 şehit verilmesinin kendileri açısından bir kırılma noktası olduğunu vurguladı. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. yıldönümü kutlamaları için KKTC'ye giden Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye dönüşünde uçakta gazetecilere konuştu. Kıbrıs sorununun çözümünden, teröre kadar pekçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, YAŞ'taki en önemli konulardan birisinin de hudut birlikleri olacağını aktardı.

SİLVAN BİZiM İÇİN KIRILMA NOKTASI

Terör mücadele çerçevesinde iç güvenlikte polisin kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Bölgelerin hassasiyetine göre adım atılacak” diye konuştu. Erdoğan, “Silvan olayı, sorunun çözümüne bakışınızı değiştirdi mi? Bir kırılma noktası mı” sorusuna da, “Evet öyle. Farklı düşünmek zorundayız. Kötü niyetlilere karşı iyi niyetle taşıyamayız. Bağımsızlar dışlandıklarını söylüyor. CHP'yi nasıl çağırdıksa, onları da çağırdık. Neden dışlayalım. Açılımı her şeye rağmen devam ettireceğiz. Dolmabahçe'de yaptığımıza benzer, toplantılar yapabiliriz. Maalesef onlara katılmış bazı isimlerin, daha sonra süreci dinamitleme rolüne soyunması üzücü” cevabını verdi.

OPERASYONLAR KEYFİ YAPILMAZ

Erdoğan, “İmralı'dan uzlaşma olduğuna dair olumlu mesaj geldikten bir hafta sonra Silvan yaşandı. İmralı'nın örgüte etkisi var mı, yok mu? Bu durumda İmralı ile görüşmek anlamsızlaşıyor mu?” sorusuyla ilgili olarak da, “İşlerine geldiğinde İmralı ile uyumlu davranıyorlar, gelmediğinde uyumsuz oluyorlar. Dağdakilerin isimlerini anmak istemiyorum, ama çift başlılık ortada. Böylece süreci haince işletiyorlar. Devlet, keyfi operasyon yapmaz. İstihbarat alırsa yapar. Terör örgütü silahı bıraksa, terör minimize olur. Bir istihbarat gelmedikçe de güvenlik güçleri operasyon yapmaz. Ama güvenlik güçlerinin silah bırakması istenebilir mi? Bu onların ilk görevi, varlık sebebi" dedi.

GENERAL SAYISI ÇALIŞMASI YOK

Bu yıl ki Yüksek Askeri Şura'da general sayısını azaltmaya yönelik yapılmış bir çalışma bulunmadığını belirten Başbakan Erdoğan, “YAŞ öncesi çalışmaları Genelkurmay yapıyor. Üst düzey terfileri biz yaptıktan sonra komutanlar da diğer atamaları yapıyor. Üzerinde en çok durduğumuz konu, hudut birlikleri konusu. İlk etapta 5 bin kişilik bir yapı oluşturulacak. Bunun ilanı da çıktı” diye konuştu.

BALANLI YERİNE BİLGİN

Harp Akademileri Komutanlığı mezuniyet töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Gül, Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunan Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı'ya vekalet eden Korgeneral Nejat Bilgin tarafından törenle karşılandı.

HEDEF İŞSİZLİĞİ DÜŞÜRMEK

Önemli hedeflerimizden biri işsizliği 2–3 puan düşürmek İşsizliği 2–3 puan daha düşürmeleri durumunda 2012'ye daha iyi girileceğini belirten Başbakan, KİT'lerdeki sözleşmelilere de yasal düzenleme müjdesi verdi. Muhtemel ekonomik sıkıntı senaryolarına karşı önceki krizin başladığı güne göre ayaklarını yere daha sağlam bastıklarını belirten Erdoğan, “Büyüme çift haneye ulaşarak rekor kırdı. İstihdam ise tek haneli seviyeye geriledi. İşsizlik oranı, mevsimin yardımıyla iki üç ay daha da düşecektir. İşsizliği, 2-3 puan daha düşürürsek, 2012'ye daha iyi girmiş oluruz. İstihdamla ilgili birçok kurumla birlikte attığımız adımlar, sonuçlarını veriyor” diye konuştu.

SÖZLEŞMELİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

KİT'lerdeki sözleşmelilerin sorununu çözmek için çalışma yürütüldüğünü ifade eden Başbakan, “Ücret açısından adil olmayan bazı uygulamalar var. Gerekli yasal değişlikler için çalışılıyor. Belediyelerin, kendilerine iş yapan taşeronların elemanlarına verdiği ücretleri şartnameye koyup denetleme imkanı var ve bunu yapıyor olmalılar. Ancak bazen işe girişte kabul edilen ücrete zamanla itiraz ediliyor. Türkiye'nin bugünkü şartlarını ve istihdam zorluklarını da unutmamak gerekir” dedi.

GÜZELYURT GERÇEKTEN GÜZELYURT

Kıbrıs'ta sorunun çözümü için yaptığı son çıkışın tamamen kendileri tarafından belirlenen bir politika olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Rumların AB dönem başkanlığına tepki de bizim politikamız. AB, Kıbrıslı Türklere haksızlık yaptı. Türkiye'yi ise açıkça aldattı, bize dürüst davranmadılar. Annan Planı referandumunda Tükler yüzde 65 evet, Rumlar yüzde 75 hayır demesine rağmen Türk tarafını cezalandırdılar. Bu şartlarda, BM gözetiminde yapılması planlanan 19 toplantı yapılabilecek mi merak ediyorum. Güney Kıbrıs'taki siyasi kördüğüm nasıl çözülecek bilmiyorum. Biz, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na çözüm yolundaki görüşmeler için her türlü desteği vereceğiz. Olursa olur, olmazsa olmaz” diye konuştu.

ÇÖPE ATILAN PLANI MASAYA KOYMAYIZ

Başbakan Erdoğan, “Annan Planı'nda verilecek olan Güzelyurt'u artık vermeyiz dediniz. Annan Planı, Türkiye için de bitti mi?” sorusuna da, “Rumlar, 'Annan Planı'nı çöpe attık' diyor. Çöpe attıkları planı niye bir daha masaya koyalım. Bakan arkadaşlarımla helikopterle Güzelyurt'u havadan gördük. Gerçekten güzel yurtmuş” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.