Et tüketiminde Afrika'nın bir önündeyiz
Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Başkanı Ahmet Yücesan, bir insanın günlük 100 gram, yıllık 35 kilogram et tüketmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye, tarımda 5., ekonomide 17. sıradayken, et tüketiminde neredeyse son sıralarda. Neredeyse Afrika ülkelerinin bir önünde yer alıyor" dedi. Yücesan, UKON Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, kırmızı et sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Ahmet Yücesan, "Dünyada Türkiye, tarımda 5., ekonomide 17. sıradayken, et tüketiminde neredeyse son sıralarda. Neredeyse Afrika ülkelerinin bir önünde yer alıyor. Bu bizim için çok üzücü bir gerçek. Türk insanı bunu hak etmiyor. Bunun en büyük nedeni kırmızı et hakkında yıllardan beri yapılan yanlış ve bilinçsiz yayınlar. Yaz başında 'aman mangal yakmayın, kömürden dolayı kanser olursunuz' yazılıyor. Ramazan arefesinde 'fazla et yemeyin' deniliyor. Bir insanın günlük 100 gram, yıllık 35 kilogram et yemesi lazım. Türkiye'de yıllık 12 kilogram et yeniliyor ama 30 milyon turist nüfusu var. Bizim gerçeğimiz 8 kilogram. Ayrıca Anadolu'nun gerçeği de 2 kilogram. Onu da batı illerinde ekonomisi yüksek olan iller ortalamayı yükseltiyor. Yoksa Türkiye'de Kurban Bayramından Kurban Bayramına et tüketimi var." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.