Fabrika ÇED Raporu'na takıldı

Fabrika ÇED Raporu'na takıldı
Trabzon'da kendi imkanlarıyla elek ve kafes teli imal eden Mustafa Kılıç, ÇED Raporu'nu alamayarak 400 bin liralık zarar etti

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi Çallı köyünde 3 katlı iş yerinde elek ve kafes teli üreterek 20 kişiye iş istihdamı sağlayan, Mustafa Kılıç, Çin'den gelen ucuz elek ve kafes teli ile rekabet etmek isterken ekonomik olarak zor duruma düştü. İşletmesini büyütmek için gerekli makineleri alan Kılıç, işletmesini büyüterek fabrikasyon üretime geçmek istedi. Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne müracaat eden Kılıç, kendisine ÇED Raporu'nun olmasının zorunlu olduğunun bildirilmesi üzerine mevcut binanın ve arsanın yetersizliği nedeniyle ruhsatlandırılamadı.

Makinelerini Beşikdüzü ilçesinde açık bir alana koyarak üzerini naylon ile örttüğünü, alınan ve kullanılamayan makinelerin 2. el değerinin 400 bin lira olduğunu ve tesisi satamadığını beyan eden Mustafa Kılıç, “Çaresizlik karşısında elimdeki bu fabrika için aldığım makineleri devletin himayesine sokmak istiyorum. Entegre tesis köyde 15 dönüm arazi, 2 adet ev, çocuklar ve torunlar olarak 25 nüfus ile devlet yetkililerine müracaat ediyorum” dedi. Elindeki makineleri yeniden üretime sokmak için yeniden yapılanmaya karar verdiğini söyleyen Kılıç, “Şu an itibariyle 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti'nde elek, sineklik, sarı ve çelik kalbur tel dokuma üretimi yapılmıyor. Türkiye'de 30'un üzerinde tel dokumacı firmalar hazır tel olarak tahta tezgahlarla üretim yapıyor. Bu firmalar bir araya gelerek ihracatı firma aracılığıyla İran-Suriye-Mısır olmak üzere senelerce galvanizli tel ve dokunmuş elek-sineklik ve çelik kalbur ihraç ediyordu. Çin'den gelen ucuz mallar dokumacı firmaların sonunu getirdi. Bizde tel dokumacı firması olarak maliyeti düşürmek için entegre tesis kurmaya karar verdik. Elimizdeki makineleri yeniden üretime sokmak için yeniden yapılanmaya karar verdik. Mali imkanlarımız tükendiğinden entegre tesislerimizde bizimle iş birliği yapacak çalışma arkadaşları arıyoruz” şeklinde konuştu. Önemli bir pazarda oldukları ifade eden Kılıç, “Son derece avantajlı şartlarda yapılacak bu işbirliği ve güç birliği ile tek amacımız sahip olduğumuz makineleri yeniden üretime sokmaktır. Tel dokuma tezgahları alınması halinde Çin'den gelen dokunmuş mallardan yüzde 35 ucuz mal üretilecek. Karlı bir alanda yatırım yapmak isteyenlere açık çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.