FIRINLARDA PİDE DENETİMİ YAPILDI
Ekipler, denetimde çalışanların hijyen koşulları, gramaj, un depoları, hamur imalathaneleri ve pide yapımında kullanılan malzemelerin temiz olup olmadığını denetledi. Zabıta Müdürü Erhan Demir'in de katıldığı denetimde İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar hatırlatılarak, maske, bone ve eldiven takılması zorunluluğu, fırınların iftara 2 saat kala faaliyetlerini durdurmaları gerektiği belirtildi.
Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, denetimlerin ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirterek, "Ramazan sofrasının olmazsa olmazı pidenin sağlık kurallarına uygun şekilde vatandaşların sofrasına gelmesi için çalışacağız. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Fırıncı arkadaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum." dedi. Havza'da 250 gram sade pide 2, susamlı pide ise 2,50 liradan satılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.