Gazetecilik tehlikeli oldu'
TÜRKİYE'DE GAZETECİLİK
Gazeteci-Yazar Nedim Şener, Atakum Belediyesi ve ÇYDD 'nin ortaklaşa düzenlediği programda ,İfade Özgürlüğü ve Türkiye'de Gazetecilik konulu konferans verdi. Gazetecilerin bugüne kadar çok bedel ödediğini, başka bir meslek dalını düşünmediği ve yapamayacağı için gazetecinin eskisinden bir şey olmayacağını belirterek konferansa başlayan Gazeteci-Yazar Nedim Şener, Ülkemizde siyaset ile hukuk sık sık karşı karşıya geliyor. Hukuk yerine siyaset tercih edildiği için ceremesini de daha çok gazeteciler çekiyor.diye konmuştu.
İKTİDARA YAKINSANIZ TÜM KAPILAR AÇILIYOR
Eleştiriye hiçbir şekilde tahammülü olmayan bir yönetim ile karşı karşıya olunduğunu dile getiren Şener,''işsiz kalan gazeteci feryatlarını çok dinlersiniz. Bazılarına göre muhalif diye adlandırılsak da, biz gerçeğin peşinde koşan gazetecilerin yanı sıra son zamanlarda hükümet yanlısı gazeteciler de iş sıkıntısı yaşayabiliyor. Eğer siz siyasi iktidarı eleştirmiyorsanız ve oradan gelen mesajları uygulayan bir yapınız varsa size bütün imkanlar sonuna kadar açılıyor. dedi.
BİZ HAYATIMIZI DEĞİL AMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KAYBETTİK
Tutuklanma sürecini ve yaşadıklarını da anlatan Şener,Hırat Dink'in, Türkiye'de sorunların barışçıl bir şekilde tartışılması gerektiği ve toplumun bu şekilde kaynaşmasını savunduğu için hedef gösterilerek öldürüldüğünü de belirterek, Bu cinayetin gerçeklerini araştırdığımız, ortaya koyduğumuz için de biz hayatımızı değil ama özgürlüğümüzü kaybettik. Türkiye de güç odakları çok çeşitlidir ve bütün kurumlara-kuruluşlara saklanmışlardır. Türkiye'nin en güvenilir gazetecisi Uğur Dündar, 2 yıldır televizyonlara sorguladığı ve eleştirdiği için çıkamamaktadır. 68 gazeteci cezaevindedir. Bunlar, sol ve demokrat gazetecilerdir. Hiç sağ gazeteci yoktur. Toplamda bu sayı 200'dür. Terörle Mücadele Yasası'na ayrılıktan yargılanmaktayız. Hükümet bize gazeteci değil terör örgütü gözüyle bakıyor. Ne yapsak bunu söylemekten vazgeçmiyorlar. Ancak bunun Dünya çapında bir anlamı yoktur. Dünyada en çok gazeteci hapseden ülkeyiz. Yeni çıkan yargı paketlerinde ifade özgürlüğü konusunda yasaklayıcı zihniyeti daha da geliştiren, propaganda suçunu şiddet boyutuna taşıyan, üzerinizdeki bir işaretin, amblemin sizi sıkıntıya sokabileceği maddeler yer almaktadır. Uluslar arası ajansların buradaki çalışanları da çok ciddi sıkıntı altındadır. Onlarda hükümet tarafından suçlanmakta, yıldırma ve bastırılma politikası ile karşı karşıya kalmaktadırlar şeklinde konuştu.
TOPLUM İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKMIYOR
Bütün ağızların ve gözlerin kapatıldığı bir dönem yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Nedim Şener, Toplum, ifade özgürlüğüne sahip çıkmalıdır. Siz sahip çıkacaksınız ki, basın bunu rahatça yazabilsin. Tamam, terör, işsizlik, yoksulluk gibi sorunlar hayatınızda ilk sırayı alsın ama basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir yerde bunları dillendirmenin ve çözmenin mümkün olmadığını da bilin. Yurttaşlık bilinci gelişmiş ülkelerde basına aykırı davranan siyasetçileri uyarırlar. Türkiye'de ise bu konuya sahip çıkılmıyor. Basın özgürlüğü, aslında sizin düşünce ve ifade özgürlüğünüz olduğunu unutmayın. dedi. Zelfi VURAL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.