GENÇ GÖRÜNMEK İÇİN KADINLAR 'BOTOKS', ERKEKLER 'BROTOKS' YAPTIRIYOR
Dermatolojik tedavileri estetik uygulamalarla desteklemek, bilimsel yöntemlerle genç görünüm sağlamak ve geleceğin dermatoloji uzmanı yetiştirmek amacıyla DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 2022 yılında kurulan klinikte, teknolojik cihazlarla ve modern yöntemlerle tıbbi tedaviler uygulanıyor.
Klinikte cilt bakımı, kimyasal peeling, dermapen uygulaması, PRP, mezoterapi ve dolgu uygulamaları gerçekleştirilirken aynı zamanda dermatoloji asistanlarına da uygulamalı eğitim veriliyor.
Genç görünüme sağlıklı ve bilimsel ortamda kavuşmak isteyen kadınlar kliniğe botoks, erkekler ise daha çok brotoks için geliyor. "Kadın erkek fark etmiyor. Aslına bakarsanız son zamanlarda erkekler daha fazla geliyor diyebilirim. İlgide bir artış var. Belki bu konudaki algı değişti. Eskiden sadece kadınların ihtiyaç duyduğu tedavilerdi ama şimdi erkekler kendilerini daha bakımlı ve estetik sorunlarını düzeltmiş şekilde görmek istiyorlar. Yani aynaya baktıklarında kendilerini iyi hissetmek istiyorlar. Erkekler en çok kırışıklık tedavisi için başvuruyorlar. Bir de sivilce tedavisi, akne izleri için özel tedaviler uyguluyoruz. En çok başvuran hasta grubu bunlar diyebiliriz. Ama birçok başka yöntemler var. Hyaluronik asit uygulamaları, leke için peelingler... Bu merkezde piyasa koşullarında yapılabilecek tüm tıbbi estetik işlemler var. Fazlası var eksiği yok. Hepsinden de erkekler yaptırıyorlar."
Merdiven altı işletmelerdeki estetik uygulamalara karşı bilinçlendiriyorlar
Her yaştan hasta grubuna yönelik deri ile ilgili tüm tedavileri merkezde gerçekleştirdiklerini, tıbbi tedavileri estetik yaklaşımlarla desteklediklerini aktaran Çalıkoğlu, sivilceli, akneli bir cilde uygulanan tıbbi tedavinin ardından, gerekirse akne izini de lazer yöntemleriyle yok ettiklerini aktardı.
Halk arasında saçkıran olarak bilinen alopesi areata hastası çocuklara ise klinikte ücretsiz hizmet verdiklerinin altını çizen Çalıkoğlu, merkezde sunulan bilimsel tedavilere ilişkin şu bilgileri verdi:
"Merkezimize ilgi giderek artıyor. Hastalar gördüklerinde şaşırıyorlar. Kapıdan geçerken bile içeri girip gelenler var. Şu açıdan şaşırıyorlar. Bir üniversite hastanesinde böyle bir yerin olması değişik geliyor hastalara. Bizim burada iki önemli amacımız var. Birincisi merdiven altı estetik kozmetik işlemlerle mücadele etmek, yani halkın sağlığını korumak. Ötekisi ise iyi dermatoloji uzmanları yetiştirmek. Dünya çapında uluslararası literatürün desteklediği tedavilerle uluslararası standartlarda eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Merdiven altı işletmelerde çok büyük sorunlar yaşanıyor. Hastaları lazer cihazlarıyla yakabiliyorlar. Yaptıkları işlemlerle iz bırakabiliyorlar, leke oluşturabiliyorlar tabii ki onların bozduklarını düzeltmek de bize düşüyor."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.