Gıdalardaki tehlike!
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Atakum Şube Başkanı Cafer Kalyoncu, "Bilim insanlarımız bir süredir yapmış oldukları çalışmalarla ülkemizde gıda üzerinde oynayan oyunları gözler önüne sermektedir.
Yediğimiz gıdalarda içtiğimiz ve kullandığımız sularda insan sağlığını tehdit eden maddelerin olduğu ortaya çıkmıştır. Ülkemizdeki gıdalarda kullanılan katkı maddeleri uluslararası ölçülere uygun değildir" diye konuştu.
KANSER TEHLİKESİ
Kalyoncu, "GDO'lu ürünler ülkemize serbestçe ithal ediliyor. Genetiği değiştirilmiş soya ve mısırın 600-800 değişik türevi yüzlerce gıdanın üretiminde kullanılıyor. Früktoz ve nişasta bazlı şeker, yediğimiz pastalardan tatlılara kadar özelliklede çocuklarımızın yediği çikolata bisküvi, gofret vb gıdaların üretiminde kullanılıyor. Bunlar pankreas kanseri, diyabet gibi hastalıklara da neden olabiliyor. Bilinçsiz ve aşırı miktarda kullanılan tarım ilaçları, kimyasallar ve yapay tatlandırıcılar insan sağlığı için büyük risk oluşturuyor" dedi.
Minel KARAKUL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.