Gübre Çeşitleri Nelerdir?
Bitkiler gelişimleri için havaya, suya ihtiyaç duydukları gibi topraktan da besin almaya ihtiyaç duyarlar. Azot, fosfor, magnezyum, kalsiyum, kükürt, potasyum gibi birçok ihtiyaçları olan elementleri topraktan alırlar. Fakat bazen toprağın yapısındaki elementler yeterli gelmez. Ayrıca burada gereken besin ve elementleri sağlamada görev alır. Bitkilerin yeteri kadar büyümesi ve yeteri kadar besin alabilmesi için gübre toprağa ilave edilir.
Aynı zamanda gübre çeşitleri yapay ve doğal olmak üzere ikiye ayrılır. Doğal gübreler; ahır gübresi, kompostlar, yeşil gübreler olarak sınıflandırılırken, yapay gübreler; azotlu gübreler, fosfatlı gübreler, potasyumlu gübreler ve kompoze gübreler olarak ayrılır.
Gübre Çeşitlerinin Özellikleri
Genel kapsamda gübre çeşitlerinin hepsinin kendine özgü özellikleri vardır. Yapay gübreler; katı ve sıvı halde bulunan kimyasal maddelerdir. Ekilecek bitkinin ve kullanılacak toprağın yapısına göre azot, fosfor, potasyum gibi elementlerin miktarı hesaplanarak hazırlanır. Doğal gübreler; bitki ve hayvanların atıklarından elde edilen gübre çeşididir. Daha yavaş etkilidir. Fakat yapay gübre gibi gereken besin element çeşitlerinin bitkiye geçmesini sağlar. Sizler de adresinden inceleyebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.