Havza’da Kevser Parkı yenileniyor

Havza’da Kevser Parkı yenileniyor
Samsun'un Havza ilçesinde, ilçe sakinlerinin gözde buluşma noktası olan Kevser Akıllı Park'ta kapsamlı bir yenileme ve bakım çalışması yapılıyor.

Samsun'un Havza ilçesinde, yeşil alanların göz bebeği ve ilçe sakinlerinin gözde buluşma noktası olan 'Kevser Akıllı Park'ta' kapsamlı bir yenileme ve bakım çalışması sürüyor. 2010 yılında "Üretken Belediye Proje Yarışması"nda "Çevre ve Alt Yapı Projeleri" kategorisinde ödüle layık görülen park, şimdi daha ekolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşımla yeniden ele alınıyor.

20 bin 250 metrekarelik bir alana yayılan ve 10 binden fazla bitki çeşidine ev sahipliği yapan Kevser Akıllı Park, 2008 yılındaki kuruluşundan bu yana ilçenin en önemli yeşil alanlarından biri olarak öne çıkıyor.

Şimdi başlatılan bakım ve peyzaj çalışmalarıyla park, hem mevcut güzelliğini koruyacak hem de çağın gerekliliklerine uygun yeni özellikler kazanacak.

Çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, parkın yenileme sürecini bizzat takip ediyor. İkiz, parkın yenileme çalışmaları ile çocuklar için oyun parkının yapım çalışmalarını yerinde denetleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan İkiz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlçemizin gözbebeği ve halkımızın buluşma noktası olan, aynı zamanda aldığı ödülle adından söz ettiren parkımız için kapsamlı bir bakım ve peyzaj çalışması yapıyoruz. Amacımız sadece parkı güzelleştirmek değil, aynı zamanda daha sürdürülebilir ve ekolojik bir yeşil alan oluşturmak. Burada ayrıca çocuk parkımızı da yeniden hizmete alıyoruz. Burada tüm oyun parklarını yeniliyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda oynamaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Oyun parkımızın montaj çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Havza'da yeniden değişim ve dönüşümü başlattık. Bir taraftan ilçemizdeki park bahçeler ve yol çalışmalarını yaparken kırsal mahallelerimizde de aynı şekilde yol, alt yapı ve çocukları için oyun parklarını yapıyoruz" dedi.

Başkan İkiz, yenileme çalışmaları kapsamında, parkın mevcut bitki örtüsü korunurken, bölgenin iklimine uygun yeni türlerin eklenmesini yaptıklarını ayrıca, su tasarrufu sağlayan modern sulama sistemlerinin de projeye dahil edildiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.