Havza'ya 500 milyon dolarlık yatırım

Havza'ya 500 milyon dolarlık yatırım
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Organize Sanayi Bölgesine 500 milyon dolar değerinde Çin ve Türk Ortak girişimi olacak olan lastik fabrikası için arsa ön tahsis protokolünü imzaladıklarını söyledi.

Havza Belediye Başkanı Av. Murat ikiz, Havza OSB’ye 500 milyon dolarlık bir yatırımı kazandırdıklarını ifade etti. Başkan İkiz, “Havza Kaymakamız Mustafa Ayvat ve Havza OSB Bölge Müdürümüz Hasbi Altuntaş ile birlikte, Havza OSB’de 500 Milyon Dolar yatırım yapacak olan Çin ortaklı yatırımcı Mobility KSX Firmasının yetkilileri ile İstanbul’da şirket merkezinde bir araya geldik. Yapılacak yatırım için Havza OSB’de Mobility KSX Firmasına 1 Milyon metre kare yer verilmesi için arsa ön tahsis protokolünü imzaladık. Ülkemize, Samsunumuza ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

whatsapp-image-2024-09-29-at-12-23-24-1.jpeg

Çin ve Türk ortak girişimi olarak yapımına başlanacak olan 500 Milyon dolar yatırım değerine sahip lastik fabrikasıyla Havza OSB'nin gelişim süreci daha da ileri taşınacak. Yapılacak yatırım ile ilçeye yeni bir istihdam atılımı sağlayacaklarını ifade eden Başkan İkiz, "Havza'mızı üretim ve istihdam alanında ülkemizin lokomotifi haline getireceğiz" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-29-at-12-23-24-2.jpeg

Havza OSB'de, Çin ortaklı yatırımcı Mobility KSX Firması tarafından yapılacak yatırımla hayata geçecek olan lastik fabrikasının bölgede istihdama da çok büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Murat İkiz, "Havza Organize Sanayi Bölgemiz yeni yatırımlarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Şehrimizin en büyük yatırımı olma özelliğini taşıyacak olan ve 500 milyon dolar yatırım değerine sahip lastik fabrikası ile hem ilçemiz hem de ülke ekonomimize büyük katkılar sunmuş olacağız. Bizde İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat ve Havza OSB Bölge Müdürümüz Hasbi Altuntaş ile birlikte geçen hafta Çankırı ve Kırşehir’de bulunan Lastik fabrikalarında incelemelerde bulunduk. Bu fabrikaların bölge ekonomisine sağlamış olduğu katkıları bizzat yerinde inceleyerek gördük. Havza OSB’de kurulacak olan fabrika bin dönüm alanda kurulacak ve bu yönüyle de sektöründe ülkemizin en büyük yatırımlarından bir tanesi olacak. İlçemize kazandıracağımız lastik fabrikası ile istihdam anlamında da büyük bir adım atmış olacağız. Yapım çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayıp hizmete girmesini hedeflediğimiz lastik fabrikamızda 3 bin kişi istihdam edilecek" dedi.

whatsapp-image-2024-09-29-at-12-23-25.jpeg

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, Havza OSB Bölge Müdürü Hasbi Altuntaş ile birlikte Havza OSB’de 500 Milyon dolar yatırım yapacak olan Çin ortaklı yatırımcı Mobility KSX Firmasının yetkilileri ile İstanbul’da şirket merkezinde bir araya gelerek arsa ön tahsis protokolünü imzaladılar.

whatsapp-image-2024-09-29-at-12-23-24-3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.