HAYATINI LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA ADADI
Lösemili çocuklar için kurulan dernekte aktif halde çalışan Öztürk, tedavi için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kente gelen ailelere yardım edip destek oluyor.
Samsun'da yaşayan 29 yıllık evli Ayşegül ve 52 yaşındaki Kenan Öztürk çiftinin çocukları Emrah'a 1990 yılında 4 yaşındayken lösemi tanısı konuldu. Küçük çocuk tedavi süresince 8 yılda iki defa hastalığı yendi. Ancak lösemi üçüncü defa tekrarladı. Tedavi süreci devam ederken Öztürk çiftinin çocukları Emrah'ı 1998 yılında kaybetti. Evlat acısı yaşayan anne ve baba, daha sonra lösemili çocuklar için yardım çalışmalarına katılmaya başladı. Çift, Samsun'da 1999 yılında kurulan Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'nin kuruluşunda aktif olarak çalıştı. Memur emeklisi Ayşegül Öztürk, oğlunun ölümünün ardından hayatını lösemili çocuklar için adadı. Öztürk, ilik nakli ve tedavi için kent dışından tedavi için gelen çocuklar ve ailelerinin, barınma başta olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yapmaya başladı. Öztürk, haftanın 5 günü Samsun'daki lösemili çocuklar ve ailelerine ev ziyaretlerine gitti.
Lösemili çocukların yanında olmaya devam edeceğini söyleyen 3 çocuk annesi Ayşegül Öztürk, "Ben evladımı bu hastalık yüzünden yitirdim. Çok zor günler geçirdim. Sonra düşündüm 'Bu çocuklar ve aileleri için bir şeyler yapmalıyım' diye. Onlara yardımcı olmalıyım. Biliyorum bu hastalığın tedavi süreci çok zor ve zahmetli. Sabır istiyor. Maddi olarak büyük sıkıntılar çekiliyor. Şu an benim listemde kayıtlı 67 aile var. Bu ailelerle sürekli ilgileniyorum. Eşimle birlikte elimizden geldiğince bu ailelere destek oluyoruz" dedi.
Ölen oğlunun dışında iki çocuğunun daha olduğunu belirten Ayşegül Öztürk, "Ben sadece kendi evlatlarımın değil bütün lösemili çocukların annesiyim. Lösemi hastası çocukları, ölen evladımın yerine koyuyorum. Onlar için bir şeyler yapmaya uğraşıyorum. Hastalığı yenmeleri için savaşıyorum. Savaşmaya da devam edeceğim" diye konuştu. DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.