Hayrat İnsani Yardım Derneği'nden Gazze'ye Yardım Eli

Hayrat İnsani Yardım Derneği'nden Gazze'ye Yardım Eli
Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Bölge Koordinatörü Murat Akoğlu, Gazze'ye yönelik yapılan yardım faaliyetlerini anlattı. Akoğlu, "Bizim bu yapmış olduğumuz yardımlar memleketimiz için de bir sadaka-i cariye hükmünde olacak inşallah." dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Bölge Koordinatörü Murat Akoğlu, Gazze'ye yapılan yardımları anlattı. Akoğlu, "Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak Gazze'de 7 Ekim'den bugüne kadar devlet koordinasyonunda, AFAD koordinasyonunda faaliyetlerimiz sürekli olarak devam ediyor. Gerek Mersin Limanı'ndan Gazze'ye ulaştırılmak üzere gemiler vasıtasıyla göndermiş olduğumuz tırlar gerekse Gazze'nin içerisinde yapmış olduğumuz satın alımlarla orada günlük sıcak yemek dağıtımlarımız hali hazırda devam etmektedir.

hayrat-4.jpg

Bugüne kadar Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak Gazze'ye gönderdiğimiz nakdi yardımların toplamı 755 bin doları aşmış bulunmaktadır. Bununla beraber 269 bin adet sıcak yemek,130 bin ekmek,17 bin gıda kolisi 1200 adet battaniye ve birçok ihtiyaç maddeleri ve Ayrıca AFAD koordinasyonunda yardım gemileri ile Gazze içerisinde yardım faaliyetlerimize yoğunluklu bir şekilde devam etmekteyiz. Kurban Bayramında 3500 hisse (500 adet) kesmiş olduğumuz kurbanları Yozgat'ta konserve şekline getirip çoban kavurma hem de kıymalı nohut yemeği olmak suretiyle 329 bin adet konserve hazırladık. AFAD koordinasyonunda ilk gidecek yardım gemimizde bu konservelerimizi de oraya dağıtım için göndereceğiz." dedi.

hayrat-2.jpg

DAĞITIM ÇALIŞMALARI
Yardım faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Akoğlu, "Ürdün ve benzeri ülkelerden ticari amaçlı olarak İsrail Gazze'ye tırların girmesine müsaade ediyor. Biz de Gazze içerisinde o ticari mallardan satın alım yaparak orada şu anda günlük yemek ve dağıtım faaliyetlerimize devam ediyoruz. Dolayısıyla Türkiye'den bağışçılarımızın bize göndermiş olduğu bağışları en güvenli şekilde Gazze'ye, oradaki kardeşlerimize ulaştırmak noktasında ciddi şekilde çalışıyoruz.Bu noktada Samsun halkınada teşekkürü bir bırç biliyoruz. Samsun'dan da birçok un ve benzeri gıda yardımları gönderdik ve göndermeye devam edeceğiz. diye konuştu.

hayrat-2.jpeg

"YARDIMLARIMIZ İNŞALLAH SADAKA-İ CARİYE OLACAK"
Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda Filistin yararına bir kermes düzenlediklerini ifade eden Akoğlu, "Burada toplamış olduğumuz yaklaşık 1 milyon TL'yi Gazzeli kardeşlerimiz için gönderdik. Samsun'da bunun haricinde Gazze yararına Mecidiye Caddesi'nde Filistin yararına standımızı açıyoruz. Onun haricinde yine çevremizdeki insanlara ulaşıp Gazze'deki kardeşlerimizin elinden tutmak noktasında mücadelemizi ve gayretimizi sürekli devam ettiriyoruz. Ümit ediyoruz ki bizim bu yapmış olduğumuz yardımlar memleketimiz için de bir sadaka-i cariye hükmünde olacak inşallah. Bizim başımıza gelecek belaların define de vesile olur diye ümit ediyoruz. Oradaki kardeşlerimize, hastalarına acil şifalar diliyoruz. Şehit olanların da Cenab-ı Hak'tan şehadetlerini kabul eylemesini temenni ediyoruz."

hayrat-1.jpeg

"FAALİYETLERİMİZ RESMİYET KAPSAMINDA"
"Oradaki mazlum kardeşlerimizin elinden tutmayı hiçbir zaman bırakmadık" diyen Akoğlu, "Biz millet olarak necip bir milletiz. Bugün elimizden gelen bu. Yarın daha iyi şartlar, daha iyi koşullar oluşur ve büyük yardımlar yaparız. Hiç geri adım atmadan o noktada mücadelemizi devam ettireceğiz. Hayrat İnsani Yardım Derneği vasıtasıyla Filistin'e, Gazze'ye yardım ulaştırmak isteyen bağışçılarımız, IBAN numarası ve hesap numaralarımız üzerinden bağışlarını gönderebilirler. Derneğimiz kamu yararına çalışan bir dernek olduğundan dolayı bütün yapmış olduğumuz işler resmiyet kapsamındadır. Bütün yapmış olduğumuz faaliyetleri AFAD koordinasyonunda yapıyoruz. Belirli periyotlarda Bakanlığımıza raporlarımızı sunuyoruz ve şevk ve gayret ile çalışmalarımıza devam ediyoruz diye konuştu.

hayrat-3.jpg

"GAZZELİ KARDEŞLERİMİZE GIDA OLACAK"
Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Temsilcisi Ramazan Köseoğlu ise, Gazze için hazırlanan konserverler hakkında bilgi verdi. Köseoğlu, "3500Hisse (500 adet) kurban getirdik ve bütün aşamalarında bi zatihi başında bekledik Ondan sonra. Sonra süreç konserve aşamasına geldi. Ben tekrar başlarında bulundum. Konserve sürecinde Yozgat'ın Sidaş fabrikasıyla anlaşıldı. Orada donmuş etlerden 329.000 adet konserve hazırlandı. Bu süreçte her gün beşer adet numune ayrıldı. Her mesai başı sonu mutlaka kontrol edildi. Yemeye hazır şekilde, hemen açıp tüketilebiliyor. Elhamdülillah Gazze'li kardeşlerimize gıda olacaktır. Bizler hazırlığımızı yapmış durumdayız. Şimdi devletimizden gelecek talimata göre inşallah Gazze'ye kardeşlerimize bu gıda yardımlarımızı götüreceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.