İskele Sistemlerinde Yeni Dönem

İskele Sistemlerinde Yeni Dönem
İskele yapılarının oluşturulmasında daha birçok imkan sunan çelik iskele sistemidir. Bu tür iskeleler; cephe ve kendi kendini taşıyan sistemlerin, çalışma platformlarının, reklam afişi konstrüksiyonlarının, destek iskelelerinin veya ızgaraların yapımına imkân verir.

İskele yapılarının oluşturulmasında daha birçok imkan sunan çelik iskele sistemidir. Bu tür iskeleler; cephe ve kendi kendini taşıyan sistemlerin, çalışma platformlarının, reklam afişi konstrüksiyonlarının, destek iskelelerinin veya ızgaraların yapımına imkân verir. İskele ve kalıp; üreticinin işletme ve bakım kılavuzuna göre çok daha karmaşık mekansal yapıların kurulmasını mümkün kılar. Bütün iskele ve kalıp sistemleri ile ilgili kusursuz bilgilerden faydalanmak için Urtim sitesini takip edebilirsiniz.

İskele Sistemlerinin Çeşitleri

İskele ve kalıp sistemelerinin birden fazla çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar; cephe iskelesi, asma cepheler için iskele, geçiş çerçeveli iskele (çerçeve tünel) ve duvar iskelesidir. Ayrıca; silindir biçimli bir nesne üzerinde cephe iskelesi, koruyucu iskele ve kendinden destekli cephe iskelesidir. İnşaat; koruyucu çatıların bina girişlerini, bina içinden geçişleri ve iskele yakınındaki herhangi bir sirkülasyon yolunu koruduğu duvarlar boyunca inşa edilmiştir. İskelenin duvardan uzaklığını belirleyen işin türüne bağlı olarak, mesafe 20 cm'nin üzerine çıkarsa, ülkemizin karar kıldığı üzere iskele sisteminin kurulması şart haline geçmiştir.

Kiriş gibi ek elemanlar kullanılırsa, diğer nesnelerin üzerinde asılı iskele yapıları inşa etmek veya iskele içinden bir geçiş yapmak mümkündür. Cephe iskelelerinin sabit elemanlara sabitlenmesi tipiktir. Bu işlemi doğru bir şekilde gerçekleştirmek için ankraj yapmak; yani ankraj kancasını, üreticinin çalıştırma ve bakım kılavuzunda önerilen ankraj ızgarasına dayalı enine bir bağlantı kullanarak duvara vidalanmış delikli cıvataya sabitlemek gerekir. Çapaların sayısı ve ızgaraları birkaç farklı faktöre bağlıdır. Ek elemanların kullanımı, yani koruyucu çatılar, kafes kirişler, uzatma braketleri, ek ankraj gerektirir. iskele ve kalıp; tenteler veya reklam afişleri kullanılmışsa ek ankraj da gerekli olacaktır.

Dikey ve yatay açıklığı artırılmış bir çerçeve kullanılarak inşa edilen, alt cıvatası olmayan çerçevenin iskele altında serbest iletişime izin verdiği bir yapıdır. Koruyucu çatılar, uzantılar ve ahşap platformlar gibi ek koruma sağlarken, yetkisiz kişilerin iskele altından geçmesine karşı oldukça sağlam bir koruma sağlamak mümkündür.

Duvar İskelesine Ait Detaylar

Çerçeve iskelenin özel bir çeşidi; 1,09m çerçeve genişliğine sahip duvar iskelesidir (tipik bir çerçeve 0,7m (0,75) m genişliğindedir). Daha geniş bir çerçevenin kullanılması, artan köprü yük kapasitesi ve/veya iskele seviyelerinde yeterli iletişim gerektiren tüm işler için kanunen zorunludur. Silindir biçimli bir nesne üzerinde cephe iskelesi ise; bu yapı, işletme ve bakım kılavuzundan teorik olarak sapması nedeniyle ayrı bir iskele grubu olduğu için özel ilgiyi hak etmektedir. Dönen mafsallarla içten birbirine bağlanan döner iskele direkleridir.

Belirli bir düzeyde montaj ve ankraj rejimi gözetilirse bazen sistem çözümü olarak değerlendirilebilir. Çözümün özü, tüm iskeleyi tankın etrafına bağlamaktır. Tüm çeşitlerden ve daha fazla bilgilir için https://urtim.com/ sitesine göz gezdirebilirsiniz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.