'KADINA ŞİDDET'E' VALİLİK SORUŞTURMAYA GEREK DUYMADI

'KADINA ŞİDDET'E' VALİLİK SORUŞTURMAYA GEREK DUYMADI
BAKANLIK SAMSUN Devlet Su İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü'nde görevli inşaat mühendisi Saliha Öz, aynı kurumda Şube Müdürü M.D.'nin kendisine fiili saldırı girişiminde bulunduğunu.....

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konunun 'kadına şiddet' olarak değerlendirilerek ayrıntılı inceleme ve soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti. Samsun Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü ise Şube Müdürü M.D. hakkında soruşturma izni vermedi.

Geçen Haziran ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre, DSİ 7'nci Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan inşaat mühendisi Saliha Öz, aynı kurumda görev yapan Şube Müdürü M.D.'nin odasında işle ilgili bir konuda anlaşmazlık yaşadı. M.D., dışarı çıkarak kendi odasına giden Saliha Öz ile bu kez odanın önünde tartışmayı sürdürdü. İddiaya göre öfkeye kapılan M.D., Saliha Öz'ün üzerine yürüdü. Şubede görevli diğer personelin araya girmesi üzerine M.D. uzaklaştırıldı.

Bu olaydan sonra Saliha Öz, çalıştığı yere 40 kilometre uzaklıkta Çarşamba İlçesi'nde başka bir birimde görevlendirildi. Mühendis Saliha Öz, kendisine fiili saldırı girişimde bulunulduğu ve ardından da görev yerinin değiştirilerek 'mobing' uygulandığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca DSİ 7'nci Bölge Müdürlüğü'ne, Başbakanlığa ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na da şikayet dilekçesi gönderdi.

BAKANLIK 'KADINA ŞİDDET' OLARAK İNCELENSİN DEDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan geçen 8 Ekim'de dilekçeye gönderilen cevap yazısında, konunun 'kadına yönelik şiddet' olarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında da değerlendirilmesini ve ayrıntılı inceleme ve soruşturma başlatılması gerektiğinin düşünüldüğü belirtildi.

KARARIN İPTALİ İÇİN BAŞVURDU

Ancak Samsun Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü geçen 4 Kasım'da aldığı kararla Şube Müdürü M.D. hakkında soruşturma yapılmasına izin verilmedi. Bunun üzerine Saliha Öz, kararın iptali için 18 Kasım'da Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

'BU BENİM İÇİN ONUR MÜCADELESİ'

Saliha Öz kendisine uygulanan 'mobbing' nedeniyle psikolojisinin bozulduğu ve profesyonel destek aldığını belirterek, "Beni görevlendirme ile gönderdikleri binada bayanlar için bir tuvalet bile yok. Bu benim için artık bir onur mücadelesi. Hukuksal çerçevede sonuna kadar gideceğim" dedi.

'İDARE TARAFINDAN ÖRTBAS EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Saliha Öz'ün yaşadığı olayı kamuoyuna taşıyan KESK'e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Türkiye'de kadına yönelik şiddet konusunda tuzun koktuğu noktaya gelindiğini dile getirerek, "Gerçekten içler acısı haldeyiz. Bir kamu kuruluşunda, böylesine bir şiddet olayının yaşanması zaten başlı başına eshef vericidir. Bu olayın idare tarafından ört bas edilmeye çalışılması, sıradanlaştırılması ve görmezden gelinmesi çok daha acı bir durum. Arkadaşımızın yargı hakkının kendisine tananması lazım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.